Τα οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη

Τα οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη

Παρά το γεγονός ότι τα οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν αποδειχθεί από διάφορες έρευνες, μόνο το 23% των εγκύων γυμνάζεται, αφού οι περισσότερες μέλλουσες μανούλες φαίνεται να διστάζουν.

Αν δεν ανήκετε σε αυτό το ποσοστό, ας δούμε για ποιους λόγους θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε:

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος κατά την οποία εκ των πραγμάτων κάθε γυναίκα κανει πιο υγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής της, τόσο για το καλό της ίδιας όσο και για το καλό του μωρού της. Η γυμναστική σίγουρα είναι μία από αυτές.

Αν υποφέρετε από πόνους στη μέση, κατακράτηση υγρών, πρησμένα άκρα, δυσκοιλιότητα ή καούρες, θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο πολύ μπορεί να σας βοηθήσει το να σηκωθείτε από τον καναπέ και να αθληθείτε.

Η γυμναστική κατά την εγκυμοσύνη δυναμώνει και προετοιμάζει το σώμα για τον τοκετό, βοηθά στη σωστή πρόληψη βάρους, αλλά και στην πιο γρήγορη απώλεια κιλών μετά τη γέννηση του μωρού.

Επιπλέον μειώνει το άγχος, βελτιώνει τη διάθεση της εγκύου και φαίνεται πώς επιταχύνει την ανάρρωση της λεχώνας μετά τον τοκετό.


Οι ειδικοί προτείνουν στις εγκύους να κάνουν κάποιο είδος ήπιας δραστηριότητας (περπάτημα, κολύμπι, yoga, pilates κλπ) τουλάχιστον 2,5 ώρες την εβδομάδα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η εγκυμοσύνη τους εξελίσσεται ομαλά και έχουν τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου που τις παρακολουθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέα επίσκεψη στις ΗΠΑ στα τέλη Νοεμβρίου με στόχο την τεχνολογία και τις επενδύσεις – «Η Κύπρος αλλάζει»

ΠτΔ: Νέα επίσκεψη στις ΗΠΑ στα τέλη Νοεμβρίου με στόχο την τεχνολογία και τις επενδύσεις – «Η Κύπρος αλλάζει»

Eπιδίωξή μας είναι να μετατρέπουμε τις διεθνείς επαφές σε συνεργασίες, επενδύσεις και πραγματικές ευκαιρίες για την Κύπρο αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της χώρας στο Plug and Play Silicon Valley Winter Summit, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και με την ενεργό παρουσία του Cyprus Catalyst, καθώς και τη μετάβασή του ιδίου και πάλι στις ΗΠΑ στο τέλος Νοεμβρίου για ενίσχυση αυτής της δυναμικής.

BEST OF TOTHEMAONLINE