ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 1η Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 1η Αυγούστου

Το διπλό φονικό στη Λεμεσό, η υπόθεση τερματικού στο Βασιλικό, ο θάνατος του 3,5 μηνών βρέφους, και ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς είναι τα κύρια θέματα στον Τύπο την Πέμπτη. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι τα έξοδα του Προεδρικού για χρήση τζετ, το σχέδιο «Κτίζω» και η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, μεταξύ άλλων.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Τους σκότωσαν και τους έκαψαν», αναφέρεται στο κύριο θέμα της στα δύο άτομα που βρέθηκαν απανθρακωμένα σε αυτοκίνητο στο δρόμο Παρεκκλησιάς-Κελλακίου και  γράφει ότι το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση διπλού φονικού. Αλλού γράφει ότι άναψε το φυτίλι μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς και αναφέρεται σε φόβους για επέκταση του πολέμου. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, ξεσπάθωσε για το σκάνδαλο του τερματικού και αναφέρεται στη δήλωσή της ότι είναι έτοιμη να συγκρουστεί με κάθε συμφέρον.

Στην υπόθεση τερματικού στο Βασιλικό αναφέρεται ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του, το οποίο τιτλοφορεί «Η έρευνα έτρεχε, αλλά ο υπουργός δεν … γνώριζε» και αποκαλύπτει, όπως αναφέρει, διάλογο Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργου Παπαναστασίου για το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας στις 11 Ιουνίου. Αλλού αναφέρεται σε αποκαλύψεις και σε χρήση ιδιωτικού τζετ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2023 για όσο χρόνο το προεδρικό αεροπλάνο βρισκόταν στην Πορτογαλία για αναβάθμιση. Σε άλλο θέμα γράφει για πέπλο μυστηρίου σχετικά με το διπλό φονικό σημειώνοντας ότι η ταυτότητα των θυμάτων παραμένει άγνωστη.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Έζησε κόλαση το αγγελούδι», γράφει ότι η νεκροτομή του 3,5 μηνών βρέφους έδειξε ότι το υποσιτισμένο βρέφος είχε δερματικές αλλοιώσεις από δαγκώματα εντόμων και δεν τύγχανε της στοιχειώδους φροντίδας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο διπλό φονικό και γράφει ότι μέχρι αργά χθες δεν είχε εξακριβωθεί η ταυτότητα των θυμάτων. Αλλού γράφει ότι αυθαιρεσίες γειτόνων, όπως κατασκευές από τσίγκους και άχρηστα αντικείμενα εμποδίζουν το σχέδιο «Κτίζω».

«Στους ένοχους του σκανδάλου ο λογαριασμός και όχι στους  πολίτες» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της η «Χαραυγή», για το θέμα του τερματικού και γράφει ότι το σκηνικό θυμίζει το σκάνδαλο με τα «χρυσά διαβατήρια» με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Αλλού αναφέρεται στο διπλό φονικό και γράφει ότι οι δύο άντρες ήταν θύματα ενός καλοστημένου στυγερού εγκλήματος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου το Σάββατο και γράφει ότι το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς όλους για μαζική συμμετοχή.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Ο θάνατος στελέχους Χαμάς πυροδοτεί φόβους για αντίποινα» αναφέρεται στο κύριο θέμα της στον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς και στις διεθνείς αντιδράσεις και εκτιμήσεις για επικείμενες εξελίξεις στην περιοχή και τον αντίκτυπο στη Γάζα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θάνατο του βρέφους γράφοντας ότι η νεκροτομή αποκάλυψε σοβαρή παραμέληση. Αλλού γράφει ότι τα απανθρακωμένα άτομα που βρέθηκαν σε φλεγόμενο αυτοκίνητο στη Λεμεσό είχαν δολοφονηθεί.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Διέμενε παράνομα στην ΚΔ ο πατέρας – Λιποβαρές και με σημάδια στο κορμί του

• Αποφυλακίσθηκε με όρους ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών Βασίλης Σαμαράς

• Βράδυ μαχαιριών: Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα - Τελικά τους πέρασαν και χειροπέδες - Τι εντόπισαν σε κάδο

• Απανθρακωμένες σοροί: Διερευνάται πληροφορία για ελλείπον πρόσωπο - Δύσκολο να εξακριβωθεί ο κάτοχος του οχήματος

• Ανάλυση: «Χειρουργικά» χτυπήματα από Ισραήλ – «Η μπάλα στο γήπεδο» της Χεζμπολάχ

• Μοτοσικλετιστές: Πόσο σημαντική είναι η χρήση κράνους; - Πώς μπορούν να μειωθούν οι σοβαρές συγκρούσεις



«Θρίλερ» σε διαμέρισμα στη Λευκωσία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε λίμνη αίματος – Ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

«Θρίλερ» σε διαμέρισμα στη Λευκωσία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε λίμνη αίματος – Ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές γύρω στις 23:10 το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Παλλουριώτισσας, στην Επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top