ΔΙΕΘΝΗ

To Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον εγκέφαλο της σφαγής στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου

To Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον εγκέφαλο της σφαγής στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου

Οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσαν πως ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ εξολοθρεύτηκε σε αεροπορική επιδρομή.

Πρόκειται για τον εγκέφαλο της σφαγής στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όταν περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 251 άλλοι σύρθηκαν στη Γάζα ως όμηροι.

Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε το συγκρότημα που ανήκε στον διοικητή της Ταξιαρχίας Χαν Γιουνίς της Χαμάς στις 13 Ιουλίου. Εκεί κρυβόταν ο Ντέιφ. Μαζί με τον Μοχάμεντ Ντέιφ σκοτώθηκαν και άλλοι τρομοκράτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Για το Ισραήλ, ο 58χρονος μονόφθαλμος Ντέιφ, αποτελούσε επί χρόνια αγκάθι για το Ισραήλ παρά τις πολλές απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.

Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που είχε ανέλθει στις τάξεις της Χαμάς, ενώ στο παρελθόν επέζησε από πέντε απόπειρες δολοφονίας, στις οποίες σκοτώθηκαν η γυναίκα και τα δύο παιδιά του. Ο ίδιος έχασε τα δύο πόδια και το ένα του χέρι.

Ο Ντέιφ, ο οποίος κατασκεύαζε βόμβες, σχεδίασε προσεκτικά την αιματηρή επίθεση στη Γάζα που αιφνιδίασε τους Ισραηλινούς αξιωματούχους. Διέταξε τους τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά και μπουλντόζες ώστε να διαπεράσουν τους φράχτες που περιβάλλουν τη Γάζα για να περάσουν εκατοντάδες άλλοι.

Το Ισραήλ τον έβαλε στη φυλακή το 2000, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει στην αρχή της δεύτερης παλαιστινιακής εξέγερσης ή Ιντιφάντα.

Το πολεμικό του ψευδώνυμο ήταν «Επισκέπτης» και παρέπεμπε στην πρακτική των Παλαιστίνιων μαχητών να περνούν κάθε βράδυ τους σε σπίτια και ιδιοκτησσίες διαφορετικών συμπαθούντων προκειμένου να μένουν μακριά από το στόχαστρο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Ντέιφ, ο οποίος βρισκόταν πίσω από ένα δεκαετές πρόγραμμα για τη διάνοιξη σηράγγων κάτω από τη Γάζα, γεννήθηκε ως Μοχάμεντ Ντιάμπ Ιμπραήμ αλ-Μάσρι στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιουνίς το 1965, όταν η Γάζα ήταν υπό τον έλεγχο της Αιγύπτου.

Ο Ντέιφ έγινε ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των Ταξιαρχιών Izz ad-Din al-Qassam μετά τη δολοφονία του Σαλάχ Σεχάντ από το Ισραήλ τον Ιούλιο του 2002.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Διέμενε παράνομα στην ΚΔ ο πατέρας – Λιποβαρές και με σημάδια στο κορμί του

• Αποφυλακίσθηκε με όρους ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών Βασίλης Σαμαράς

• Βράδυ μαχαιριών: Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα - Τελικά τους πέρασαν και χειροπέδες - Τι εντόπισαν σε κάδο

• Απανθρακωμένες σοροί: Διερευνάται πληροφορία για ελλείπον πρόσωπο - Δύσκολο να εξακριβωθεί ο κάτοχος του οχήματος

• Ανάλυση: «Χειρουργικά» χτυπήματα από Ισραήλ – «Η μπάλα στο γήπεδο» της Χεζμπολάχ

• Μοτοσικλετιστές: Πόσο σημαντική είναι η χρήση κράνους; - Πώς μπορούν να μειωθούν οι σοβαρές συγκρούσεις



«Θρίλερ» σε διαμέρισμα στη Λευκωσία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε λίμνη αίματος – Ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

«Θρίλερ» σε διαμέρισμα στη Λευκωσία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε λίμνη αίματος – Ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές γύρω στις 23:10 το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Παλλουριώτισσας, στην Επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top