ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Δωρεάν επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Δωρεάν επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού δόθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, σε επιβάτες που αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας, τα οποία στη συνέχεια γέμισαν με πόσιμο νερό από ψύκτες που τοποθετήθηκαν σε τέσσερα σημεία.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας, ήταν μια πρωτοβουλία της Hermes Airports σε συνεργασία με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Σε δηλώσεις της η Μαρία Κουρούπη, Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports ανέφερε ότι «εδώ και αρκετά χρόνια είχαμε εγκαταστήσει ένα αριθμό ψυκτών για να μπορεί ο κόσμος να παίρνει πόσιμο νερό. Συνολικά στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουμε 4 ψύκτες στο επίπεδο των αναχωρήσεων και δύο στην Πάφο» είπε και πρόσθεσε πως «τις επόμενες βδομάδες οι αριθμοί αυτοί θα διπλασιαστούν και στα δύο αεροδρόμια και θα τοποθετηθούν στα σημεία αφίξεων και των αποσκευών».

Η προσπάθεια αυτή, συνέχισε «είναι άμεσα συνυφασμένη με τη στρατηγική μας για βιωσιμότητα, θέλουμε να δίνουμε επιλογές στους επιβάτες και σίγουρα εντάσσεται στα πλαίσια της δυνατότητας να παίρνουν πόσιμο νερό και να μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Απαντώντας σε ερώτηση η κ. Κουρούπη είπε πως «οι ψύκτες βρίσκονται σε σημεία στα οποία υπήρχε η τεχνική δυνατότητα για τοποθέτηση τους και προσπαθούμε με διάφορες σημάνσεις να ενημερώσουμε τον κόσμο για την ύπαρξη τους». «Το νερό που χρησιμοποιείται είναι πόσιμο, φιλτράρεται και γίνονται εβδομαδιαίοι έλεγχοι για την ποιότητα του από την υπηρεσία της Hermes, η οποία ελέγχει σε τακτά διαστήματα όλους τους χώρους στους οποίους προσφέρονται νερό και άλλα φαγώσιμα ή πόσιμα προϊόντα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Καραγιώργης Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας χαιρέτισε «την ενέργεια της Hermes Airports να εγκαταστήσει ψύκτες για παροχή δωρεάν πόσιμου νερού στους καταναλωτές». «Η Υπηρεσία έχει ως βασική προτεραιότητα της να δώσει στους καταναλωτές επιλογές κυρίως όσον αφορά την οικονομική πρόσβαση δωρεάν πόσιμου νερού τόσο σε χώρους που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός όσο και στα αεροδρόμια» είπε.

Εξέφρασε ικανοποίηση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και σημείωσε πως «σήμερα συμβολικά δίνουμε δωρεάν επαναχρησιμοποιούμενα παγουράκια ώστε να ενθαρρύνουμε τους μελλοντικούς επιβάτες να φέρνουν τα δικά τους στο αεροδρόμιο και να έχουν εξοικονόμηση χρημάτων».

Ο κ. Καραγιώργης υπογράμμισε «και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που έχει η συγκεκριμένη πράξη της Hermes γιατί έτσι μειώνουμε πολύ τη χρήση των πλαστικών μπουκαλιών».

Σημείωσε ακόμα ότι το Υπουργείο «θα συνεχίσει την προσπάθεια, σε συνεργασία με την αρμόδια Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής, να εγκρίνει το σχετικό Νομοσχέδιο για την επιβολή πλαφόν στο νερό σε χώρους που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός γιατί πιστεύουμε ότι ο καταναλωτής στους συγκεκριμένους χώρους τυγχάνει εκμετάλλευσης».

Εξάλλου ο Πάρης Αναστασίου Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ΟΕΒ εξέφρασε «ευχαριστίες και συγχαρητήρια στην Hermes Airports για την πρωτοβουλία που ανέλαβε που εντάσσεται στα πλαίσια της περιβαλλοντικής και κοινωνικής της ευθύνης να τοποθετήσει πρόσθετα σημεία παροχής δωρεάν πόσιμου νερού στους καταναλωτές και τους επισκέπτες που φτάνουν στην Κύπρο».

«Συγχαίρουμε επίσης την Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή για την πρωτοβουλία της να προσφέρει στους επιβάτες δωρεάν επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού καθώς και την προσπάθεια που έκανε το Υπουργείο Εμπορίου, να παρέχεται δωρεάν στους καταναλωτές, το πιο αγνό και πολύτιμο αγαθό», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η ΟΕΒ αναλαμβάνει πάρα πολλές πρωτοβουλίες και στηρίζει αυτές τις προσπάθειες, ενώ και εμείς έχουμε δημιουργήσει Τμήμα Περιβάλλοντος και  Ενέργειας για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες». «Είμαστε η πρώτη Οργάνωση που ανέλαβε την διοργάνωση έκθεσης προστασίας του περιβάλλοντος και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές, τόσο από επιχειρήσεις όσο και από κρατικούς Οργανισμούς» κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Διέμενε παράνομα στην ΚΔ ο πατέρας – Λιποβαρές και με σημάδια στο κορμί του

• Αποφυλακίσθηκε με όρους ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών Βασίλης Σαμαράς

• Βράδυ μαχαιριών: Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα - Τελικά τους πέρασαν και χειροπέδες - Τι εντόπισαν σε κάδο

• Απανθρακωμένες σοροί: Διερευνάται πληροφορία για ελλείπον πρόσωπο - Δύσκολο να εξακριβωθεί ο κάτοχος του οχήματος

• Ανάλυση: «Χειρουργικά» χτυπήματα από Ισραήλ – «Η μπάλα στο γήπεδο» της Χεζμπολάχ

• Μοτοσικλετιστές: Πόσο σημαντική είναι η χρήση κράνους; - Πώς μπορούν να μειωθούν οι σοβαρές συγκρούσεις



Αλλού το αίμα και αλλού η σορός - Φέρει τραύμα στο σαγόνι ο νεκρός άνδρας στη Λευκωσία

Αλλού το αίμα και αλλού η σορός - Φέρει τραύμα στο σαγόνι ο νεκρός άνδρας στη Λευκωσία

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός σε διαμέρισμα στην Παλλουριώτισσα αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top