ΔΙΕΘΝΗ

Στην κόψη του ξυραφιού η μάχη Κάμαλα - Τραμπ σε πολιτείες «κλειδιά» - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Στην κόψη του ξυραφιού η μάχη Κάμαλα - Τραμπ σε πολιτείες «κλειδιά» - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

«Kεφάλι» παίρνει η Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε πολιτείες «κλειδιά» ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, σχεδόν μία εβδομάδα αφότου φάνηκε να εξασφαλίζει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Η 59χρονος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα σε επτά πολιτείες-κλειδιά ισοφαρίζοντας με τον Ντόναλντ Τραμπ για την αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Bloomberg News/ Morning Consult, η μάχη των δύο μονομάχων σε όλες τις πολιτείες-κλειδιά θα κριθεί στο νήμα καθώς το 48% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι θα ψηφίσουν την πρώην εισαγγελέα, που έχει με το μέρος της το «νέο αίμα», και το 47% να επιλέγουν τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, ποσοστό που βρίσκεται εντός των ορίων του στατιστικού λάθους.

Βάσει της ανάλυσης των πορισμάτων της δημοσκόπησης, κάθε υποψήφιος διατηρεί άνετο προβάδισμα σε μία κρίσιμη πολιτεία, ενώ στις άλλες το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο, μια σημαντική αλλαγή των δεδομένων σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση των Bloomberg/ Morning Consult στις αρχές Ιουλίου. Η προηγούμενη δημοσκόπηση έδειχνε προβάδισμα δύο μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιντεν και τον έδειχνε νικητή σε πέντε από τις επτά πολιτείες-κλειδιά.

Ωστόσο, η νέα δημοσκόπηση δίνει στη Χάρις μια διαφορά 11 μονάδων έναντι του Τραμπ στο Μίσιγκαν, δύο μονάδων στη Νεβάδα, την Αριζόνα και το Ουισκόνσιν.

Από την πλευρά του ο 78χρονος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται έναντι της Κάμαλα Χάρις με τέσσερις μονάδες στην Πενσυλβάνια και δύο μονάδες στη Βόρεια Καρολίνα. Η πολιτεία στην οποία οι δύο αντίπαλοι εμφανίζονται ισόπαλοι με ποσοστό 47% στην πρόθεση ψήφου είναι η Τζόρτζια.

Σημειώνεται ότι, η δημοσκόπηση διεξήχθη σε δείγμα σχεδόν 5.000 ψηφοφόρων από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου και το περιθώριο στατιστικού λάθος είναι μία ποσοστιαία μονάδα.

Τα πορίσματα της σφυγμομέτρησης των Bloomberg/ Morning Consult δείχνουν τη σημαντική ενίσχυση της δημοτικότητας της Χάρις στον απόηχο της απόφασης του Μπάιντεν να μην διεκδικήσει δεύτερη προεδρική θητεία.

Λίγα 24ωρα αφότου ο Δημοκρατικός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα, η αντιπρόεδρος Κάμαλα κατάφερε να συσπειρώσει πολλά στελέχη του κόμματος βάζοντας στον κουμπαρά της πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια από χορηγούς, κατά την πρώτη της εβδομάδα ως υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα.

Χθες η πρώην εισαγγελέας ξεκίνησε διαφημιστική εκστρατεία, ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αλλά και άλλες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η μάχη της Χάρις με τον Τραμπ θα είναι στήθος με στήθος αν και η ίδια θεωρεί ότι είναι το αουτσάιντερ.

«Η δυναμική είναι με το μέρος μας. Πρέπει όμως να αγωνιστούμε, είμαστε αουτσάιντερ σε αυτήν την κούρσα», τόνισε σε εκδήλωση των Δημοκρατικών πριν από λίγες ημέρες, στη Μασαχουσέτη.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η εκλεκτή του Μπάιντεν ξεκινά περιοδεία σε κρίσιμες πολιτείες προκειμένου να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις είναι με το μέρος της. Επιπλέον, μέσα στα επόμενα 24ωρα η Κάμαλα θα ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο της.

Η λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων της έχει συρρικνωθεί περιλαμβάνοντας τους κυβερνήτες της Πενσυλβάνια, Τζος Σαπίρο και Μινεσότα, Τιμ Ουόλτς καθώς και τον γερουσιαστή της Αριζόνα, βετεράνο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και πρώην αστροναύτη, Μαρκ Κέλι, αν και η διαδικασία παραμένει ρευστή.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, η Χάρις θα περάσει από συνέντευξη τους υποψηφίους για την αντιπροεδρία τα επόμενα 24ωρα.

Τα προεδρεία της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και της Εθνικής Επιτροπής του Συνεδρίου των Δημοκρατικών ανακοίνωσαν χθες ότι η Χάρις είναι η μοναδική υποψήφια για την προκριματική ψηφοφορία του κόμματος.

Η ψηφοφορία ξεκινάει από σήμερα και θα ολοκληρωθεί την 5η Αυγούστου για τη στέψη της Χάρις ως προεδρικής υποψήφιας πριν από το συνέδριο του κόμματος στα μέσα του μήνα, που θα επικυρώσει το χρίσμα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του νεκρού άνδρα στη Λευκωσία

• Θάνατος βρέφους: Αδήλωτη η γέννησή του στο Ληξιαρχείο - Ευρωπαϊκό διάταγμα σύλληψης για τη μητέρα

• Απανθρακωμένες σοροί: Διερευνάται πληροφορία για ελλείπον πρόσωπο - Δύσκολο να εξακριβωθεί ο κάτοχος του οχήματος

• Netflix: Και τώρα… τρέχει - Η αντίπαλη πλατφόρμα που είναι τζάμπα

• Ανάλυση: «Χειρουργικά» χτυπήματα από Ισραήλ – «Η μπάλα στο γήπεδο» της Χεζμπολάχ

• Μοτοσικλετιστές: Πόσο σημαντική είναι η χρήση κράνους; - Πώς μπορούν να μειωθούν οι σοβαρές συγκρούσεις



Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του νεκρού άνδρα στη Λευκωσία

Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του νεκρού άνδρα στη Λευκωσία

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό του άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός σε διαμέρισμα στην Παλλουριώτισσα αργά το βράδυ της Τετάρτης (31/7).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top