Περαιτέρω χρόνο προκειμένου να γίνει περαιτέρω νομική επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις ψευδείς ειδήσεις, ώστε να επιτευχθεί συναίνεση και σύγκλιση, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών, Νίκο Τορναρίτη.
Αποχωρώντας από συνάντηση, που πραγματοποίησε ο Υπουργός στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού με την Πρόεδρο και Βουλευτές του κόμματος, ο κ. Χαρτσιώτης, κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση, που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης για το θέμα με εμπλεκόμενους φορείς, είπε ότι έγινε μια ωφέλιμη συζήτηση και εκφράστηκαν χρήσιμες απόψεις.
«Διαφοροποιήθηκε το κομμάτι, που αφορά την κινητή τηλεφωνία από το κομμάτι του διαδικτύου. Στο κομμάτι του διαδικτύου είδαμε ως Υπουργείο με κατανόηση τις θέσεις των δημοσιογράφων, των εκδοτών, των συντακτών, στο κομμάτι της υπεράσπισης του δικαιώματος της έκφρασης. Την ίδια ώρα, όμως, είδαμε και με ιδιαίτερη κατανόηση το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει μια ασπίδα προστασίας για τον απλό πολίτη στο κομμάτι των αναρτήσεων, δημοσιεύσεων μέσω διαδικτύου», είπε.
Στην προσπάθεια συγκερασμού αυτών των δύο, δηλαδή της προστασίας του επαγγελματικού κομματιού των δημοσιογράφων και των εκδοτών και παράλληλα της προστασίας του απλού πολίτη, «συμφωνήσαμε να δοθεί περαιτέρω χρόνος, προκειμένου να γίνει μια περαιτέρω νομική επεξεργασία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ώστε να επιτευχθεί στο καλύτερο δυνατό μία συναίνεση και μία σύγκλιση», είπε.
Σημείωσε ότι έχει ήδη παρακαλέσει τον κ. Τορναρίτη να δοθεί μια περαιτέρω παράταση χρόνου, ώστε να έχει την ευκαιρία η νομική ομάδα, που θα ασχοληθεί με αυτό, να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα, είπε ότι ο Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής αποδέχθηκε να δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην προσπάθεια να επιτευχθεί αυτή η σύγκλιση απόψεων για να προχωρήσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση με τον Υπουργό, ανέφερε ότι η Επιτροπή Νομικών αποφάσισε να στείλει για περαιτέρω διαβούλευση το συγκεκριμένο νομοθέτημα στο Υπ. Δικαιοσύνης τον Ιούλιο. Όταν τελειώσει η διαβούλευση θα επανασταλεί το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Νομικών.
«Μεγάλο ζητούμενο είναι να οδηγήσουμε στην Ολομέλεια της Βουλής ένα νομοσχέδιο που θα υπερασπίζεται την ελευθερία της άποψης, από τη μια, ενώ από την άλλη τους αδύναμους πολίτες της Δημοκρατίας και ειδικά τα ανήλικα παιδιά, που δέχονται απειλές μέσα από τις νέες τεχνολογίες», είπε.
Συνάντηση με ΔΗΣΥ
Εξάλλου, στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Υπουργός με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Βουλευτές του ΔΗΣΥ, Νίκο Τορναρίτη, Φωτεινή Τσιρίδου και Νίκο Γεωργίου, ο Υπουργός είπε ότι συζητήθηκαν πολλά θέματα, που άπτονται της επικαιρότητας, νομοσχεδίων ή άλλων καταστάσεων της Βουλής. Συζητήθηκαν, επίσης, είπε, άλλα ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο και που ο ΔΗΣΥ θα μπορούσε να συμβάλει, προκειμένου νομοσχέδια να προχωρήσουν και να τύχουν της σχετικής έγκρισης.
Σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, αναφέρεται ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε σειρά ζητημάτων, που αφορούν τόσο το κράτος δικαίου όσο και τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, αλλά και η αντιμετώπιση φαινομένων εγκληματικότητας και η άσκηση βίας απέναντι σε πολίτες και περιουσίες, σε συνάρτηση με τις αποτρεπτικές ενέργειες, που λαμβάνουν χώρα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και από τις αρμόδιες αρχές.
Η κ. Δημητρίου τόνισε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένος τόσο στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που είναι σε εξέλιξη και αφορά τη δικαιοσύνη όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, υπερτονίζοντας την αναγκαιότητα μιας διαρκούς επικοινωνίας και συνεργασίας ούτως ώστε η διαχείριση των ζητημάτων που άπτονται της δικαιοσύνης να είναι ολιστική και προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας μας.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις