ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου

Το διπλό φονικό στη Λεμεσό, η άφιξη μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι εντός της νεκρής ζώνης, η ακρίβεια στα τρόφιμα και η μετακύλιση του κόστους της κατάρρευσης του τερματικού LNG στο Βασιλικό στους καταναλωτές, είναι μερικά από τα θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Οικονομικές διαφορές το κίνητρο» γράφει ότι το ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησε ψες στη σύλληψη 19χρονου και 23χρονου για το διπλό φονικό στον Ληστόβουνο ενώ έγινε ταυτοποίηση των απανθρακωμένων σορών των δύο δολοφονηθέντων. Αλλού γράφει ότι το βρέφος 3 μηνών που απεβίωσε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασυστολία ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε υψηλό πυρετό αλλά δεν έτυχε καμιάς ιατρικής βοήθειας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν αποκλείεται συντονισμένη επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Για push backs μας καταγγέλλουν ανοικτά τα ΗΕ» γράφει ότι η άφιξη άλλων 48 μεταναστών το τελευταίο 48ωρο που παραμένουν εγκλωβισμένοι εντός της νεκρής ζώνης προκαλεί νέο επεισόδιο μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αλλού γράφει ότι στις 17.264 ανήλθαν συνολικά οι καταγγελίες της Αστυνομίας για παραβίαση του νόμου για το κάπνισμα κατά την τελευταία 10ετία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι θέμα χρόνου είναι η συγχώνευση Eurobank με Ελληνική.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Νέο χτύπημα ακρίβειας» γράφει ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων δεν λέει να υποχωρήσει και κάθε μήνα και χειρότερα για ορισμένα είδη όπως φρέσκα φρούτα, λαχανικά, λάδι. Αλλού αναφέρεται σε διαχωρισμό των έργων του λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας με ξεχωριστούς επενδυτές και τρία πλάνα που θα γίνουν άμεσα στη μαρίνα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι βαθιά στην τσέπη των φορολογουμένων πολιτών μπαίνει το κρατικό χέρι για να καλυφθεί η αστυνόμευση αθλητικών γεγονότων.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αύξηση 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα στον απόηχο της κατάρρευσης του τερματικού» γράφει ότι η τεράστια αύξηση στο κόστος της ενέργειας έχει μετακυλιστεί σε ολόκληρη την οικονομία και πως τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πληρώνουν τριπλά το σκάνδαλο μαμούθ του τερματικού φυσικού αερίου. Αλλού γράφει ότι αυστηρή προειδοποίηση έστειλε το ΑΚΕΛ Λυθροδόντα προς την κυβέρνηση σε σχέση με τις διεργασίες για το ηλιακό πάρκο στην περιοχή Λυθροδόντα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις ξεχωριστές αναπτύξεις του λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Συνεχίζονται αμείωτα οι επαναπροωθήσεις μεταναστών» και γράφει για την άφιξη άλλων 44 μεταναστών στο νησί οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι εντός της νεκρής ζώνης κοντά στην Περιστερώνα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα, αναφέρεται σε ελέγχους του Τμήματος Τελωνείων και στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας καπνικών ειδών που εισάχθηκαν παράνομα από τα κατεχόμενα τον Ιούλιο. Αλλού γράφει για την απόφαση διαχωρισμού των έργων της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συγκαλυμμένη δικατορία!» αναφέρει ότι «το νομοσχέδιο που με μανία επιχειρεί να επιβάλει δια πυρός και σιδήρου η ηγεσία του ΔΗΣΥ για ποινικοποίηση τάχα ψευδών ειδήσεων, στρέφεται κατά της ελευθερίας έκφρασης και των δημοσιογράφων». Αλλού γράφει ότι «σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες εγκλωβισμένοι αγοραστές σπιτιών και διαμερισμάτων». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις διεργασίες που γίνονται για ηλιακό πάρκο στον Λυθροδόντα.

Το εβδομαδιαίο «κυπριακό Ποντίκι» υπό τον τίτλο «Το Κυπριακό στη δίνη πολιτικών παιγνιδιών» γράφει για το ενδεχόμενο κινητικότητας στο Κυπριακό τις επόμενες εβδομάδες και ότι είναι θολό εάν θα είναι απευθείας διαπραγματεύσεις  ή συζητήσεις για «αναβάθμιση της συνεργασίας» των δύο πλευρών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα νέα επιστημονικά δεδομένα για τον πλανήτη Αφροδίτη. Αλλού αναφέρεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και γράφει ότι είναι οι πιο ακριβοί στην ιστορία. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τρόμος στη Λεμεσό: Άνδρας με τραύμα από μαχαίρι περιφερόταν στο κέντρο της πόλης - Η κατάσταση υγείας του

• «Τ» Αποκλειστικό: Μεγάλη… μπάζα της Αστυνομίας - Τσάκωσαν Ε/κ με αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα -Δείτε φωτογραφίες

• Συναγερμός στην Ελλάδα για ενδεχόμενο χτύπημα σε ισραηλινούς στόχους - Σε επιφυλακή η Αντιτρομοκρατική

• Τηλεργασία: Πότε και σε ποιους εφαρμόζεται - Τα εργασιακά δικαιώματα και η αξιολόγηση

• Καύσωνας: Τα do's και τα don'ts για να προστατεύσεις το κατοικίδιο σου - Πώς μπορείς να προλάβεις την θερμοπληξία



Διπλό φονικό στη Λεμεσό: «Κάηκαν» από βίντεο βενζινάδικου οι δράστες - Οικονομικές διαφορές πίσω από το έγκλημα

Διπλό φονικό στη Λεμεσό: «Κάηκαν» από βίντεο βενζινάδικου οι δράστες - Οικονομικές διαφορές πίσω από το έγκλημα

Οικονομικές διαφορές φέρεται να είχαν θύματα και ύποπτοι για την διπλή δολοφονία που σημειώθηκε στη Λεμεσό, όπου εντοπίστηκαν δυο απανθρακωμένα πτώματα, μέσα σε φλεγόμενο αυτοκίνητο, τα ξημερώματα της Τετάρτης 31 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top