ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου

Το θέμα της επιστροφής μεταναστών στην πράσινη γραμμή και η διένεξη Κυπριακής Δημοκρατίας-ΗΕ, οι δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών για το Κυπριακό και το διπλό φονικό στη Λεμεσό με τα όσα ανέφεραν οι δύο συλληφθέντες, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα Σάββατο στις κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Υποδείξεις Αθήνας προς Λευκωσία» γράφει πως ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δήλωσε πως η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας οδήγησε σε πιο ακραίες θέσεις στην Τουρκία με τον ΠτΔ να εκφράζει την ελπίδα πως σύντομα θα δούμε εξελίξεις. Αλλού, γράφει για το διπλό φονικό πως οι δύο συλληφθέντες παραδέχθηκαν εμπλοκή αλλά o ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Σε άλλο του θέμα, γράφει πως για το θέμα των μεταναστών πως η Κυπριακή Δημοκρατία κατηγορείται για pushbacks και η Κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πολιτικό μπρα ντε φερ στις πλάτες των μεταναστών», γράφει πως στην ειρηνευτική δύναμη επιρρίπτει την ευθύνη η Κυπριακή Δημοκρατία για τη νέα άφιξη μεταναστών εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή της Περιστερώνας, αντί να δώσει λύση. Σε άλλο του θέμα γράφει για το διπλό φονικό στο Κελλάκι πως η αιτία του φονικού ήταν ένα ηχείο. Αλλού, γράφει πως στο Ανώτατο βρίσκεται η μπάλα για την υπόθεση της προσφυγής του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού του για το πόθεν έσχες.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Το φορτώνουν ο ένας στον άλλον», γράφει στο κύριο του θέμα για το διπλό φονικό στη Λεμεσό και σημειώνει πως συγκλονίζουν οι συνθήκες και οι αιτίες του φονικού, καθώς όπως ακούστηκε στο δικαστήριο ο λόγος ήταν ένα μεγάφωνο αξίας 800 ευρώ. Σε άλλο του θέμα, γράφει για το Κυπριακό πως η Αθήνα ζητά νέα στοιχεία που θα δώσουν ώθηση. Αλλού, γράφει πως έρχεται νέος πόλεμος στα κρατικά νοσοκομεία, με αφορμή αποτελέσματα μελέτης για το ύψος των οικονομικών κινήτρων των γιατρών.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φόβοι για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ -Ιράν» γράφει πως οι επιθέσεις στην Τεχεράνη και στη Βηρυτό εντείνουν την ανησυχία για τον κίνδυνο ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή με την Κύπρο να βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα. Αλλού, γράφει για τις δηλώσεις Γιώργου Γεραπετρίτη πως η αδράνεια στο Κυπριακό και η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας οδήγησαν σε πιο ακραίες θέσεις την Τουρκία. Σε άλλο της θέμα, γράφει για έντονη αντίδραση κοινοτήτων για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Λυθροδόντα.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σύγκρουση Κυβέρνησης-ΗΕ για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών», γράφει για το θέμα των επαναπροωθήσεων μεταναστών και την απάντηση της Κυβέρνησης για τις κατηγορίες των ΗΕ προς την Κυβέρνηση. Αλλού, γράφει για το θέμα του διπλού φονικού στη Λεμεσό και τους δύο συλληφθέντες που παραδέχθηκαν ενοχή. Σε άλλο της θέμα γράφει για την πρόκριση της Ελένα Κουλιντσένκο στον τελικό του ύψους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φόβοι για χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ - Οι πιθανές ημερομηνίες - Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία στη Μ. Ανατολή

• Έχετε τροχόσπιτο ή σκηνή και ψάχνετε κάμπιγκ; Δείτε πόσο κοστίζει και τη διαθεσιμότητα στα ορεινά

• Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν παθαίνουμε Ηλίαση; - Τα συμπτώματα, η θεραπεία και η πρόληψη - Ειδικοί στο «Τ»

• Netflix: Αυτές είναι οι σειρές και οι ταινίες που κατακτούν το top 3 – Τι επιλέγουν οι Κύπριοι; - Οι βαθμολογίες και τα trailer

• Ξάφρισε πολυκατάστημα στην Πάφο – «Έκαναν φτερά» πάνω από 38 χιλιάδες ευρώ - Χειροπέδες σε 45χρονη

• Αυτός ο τραγουδιστής πήρε 500 χιλιάδες ευρώ για είκοσι λεπτά στη Μύκονο



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top