ΔΙΕΘΝΗ

Πύραυλος μικρής ακτίνας σκότωσε τον Χανίγια - «Σφοδρή» εκδίκηση «υπόσχεται» το Ιράν

Πύραυλος μικρής ακτίνας σκότωσε τον Χανίγια - «Σφοδρή» εκδίκηση «υπόσχεται» το Ιράν

Από έναν πύραυλο μικρής ακτίνας που έφερε κεφαλή επτά περίπου κιλών σκοτώθηκε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, όπως ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν.

Η εκδίκηση της Τεχεράνης για την επίθεση θα είναι «σφοδρή και θα γίνει με κατάλληλο τρόπο, σε κατάλληλο χρόνο και τόπο», ανέφερε η ανακοίνωση που καταλογίζει το το θάνατο του Χανίγια στην «τρομοκρατική σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ».

Νωρίτερα δημοσίευμα της Telegraph αποκάλυψε πως το «χέρι» Ιρανών πρακτόρων όπλισε η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ.

Σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, η επίλεκτη υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ φέρεται να στρατολόγησε Ιρανούς πράκτορες ασφαλείας για να τοποθετήσουν εκρηκτικά στον ξενώνα όπου διέμενε ο Χανίγια στην Τεχεράνη.

Η απόπειρα δολοφονίας που ματαιώθηκε

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το αρχικό σχέδιο ήταν να δολοφονηθεί ο Χανίγια τον Μάιο κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη για την κηδεία του πρώην Ιρανού προέδρου Ιμπραήμ Ραϊσί. Η απόπειρα ματαιώθηκε λόγω του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί.

Υπήρχαν πληροφορίες πως ο Χανίγια θα φιλοξενούνταν στον συγκεκριμένο ξενώνα, οπότε αυτή η τοποθεσία επιλέχθηκε στρατηγικά.

 

Σύμφωνα με την The Telegraph, πλάνα παρακολούθησης, που διαθέτουν Ιρανοί αξιωματούχοι, δείχνουν τους πράκτορες να κινούνται κρυφά, να εισέρχονται και να βγαίνουν από πολλά δωμάτια μέσα σε λίγα λεπτά. Αφού τοποθέτησαν τις συσκευές, διέφυγαν από το Ιράν χωρίς να εντοπιστούν, αλλά διατήρησαν μια πηγή εντός της χώρας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φόβοι για χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ - Οι πιθανές ημερομηνίες - Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία στη Μ. Ανατολή

• Έχετε τροχόσπιτο ή σκηνή και ψάχνετε κάμπιγκ; Δείτε πόσο κοστίζει και τη διαθεσιμότητα στα ορεινά

• Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν παθαίνουμε Ηλίαση; - Τα συμπτώματα, η θεραπεία και η πρόληψη - Ειδικοί στο «Τ»

• Netflix: Αυτές είναι οι σειρές και οι ταινίες που κατακτούν το top 3 – Τι επιλέγουν οι Κύπριοι; - Οι βαθμολογίες και τα trailer

• Ξάφρισε πολυκατάστημα στην Πάφο – «Έκαναν φτερά» πάνω από 38 χιλιάδες ευρώ - Χειροπέδες σε 45χρονη

• Αυτός ο τραγουδιστής πήρε 500 χιλιάδες ευρώ για είκοσι λεπτά στη Μύκονο



ΠτΔ: Έτοιμος για συνάντηση με τον ΓΓ OHE εντός Αυγούστου

ΠτΔ: Έτοιμος για συνάντηση με τον ΓΓ OHE εντός Αυγούστου

Έτοιμος να ανταποκριθεί σε πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ, ακόμα και εντός του Αυγούστου για μια συνάντηση «η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για επανέναρξη των συνομιλιών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top