ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 17 νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα

Τουλάχιστον 17 νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα σε σχολικό συγκρότημα της Γάζας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι έπληξε κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

«Δεκαεπτά μάρτυρες και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινού βομβαρδισμού στο σχολείο της Χαμάμα», αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Γάζα. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δέκα νεκρούς.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν το πλήγμα στην περιοχή, υπογραμμίζοντας πως είχε στόχο «τρομοκράτες» σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς», το οποίο ήταν παλαιότερα γνωστό ως «σχολείο της Χαμάμα, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας». «Από εκεί σχεδιάστηκαν και εξαπολύθηκαν διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατιωτών. Επιπλέον, όπλα της Χαμάς κατασκευάζονταν και αποθηκεύονταν στο συγκρότημα», αναφέρει η ανακοίνωση των IDF.

Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει κατ' επανάληψη τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί μη στρατιωτικές υποδομές ως κέντρα διοίκησης ή κρησφύγετα για τους ηγέτες και τους μαχητές της.

Ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Γάζα, ανέφερε νωρίτερα ότι στο σχολικό συγκρότημα είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Συνελήφθη η μητέρα κατά την άφιξη της στην Κύπρο - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία

• Κάμερες τροχαίας: Θα διαγραφεί το εξώδικο αν αφήσεις πυροσβεστικό ή ασθενοφόρο να σε προσπεράσει; Τι ισχύει τελικά

• Πόσο σας στοιχίζει το χρόνο το γάλα και το ψωμί στην Κύπρο; Το κόστος θα σας εκπλήξει

• Toυς σταμάτησαν για έλεγχο και «έπιασαν λαβράκι»: Πέραν των εννιά κιλών κάνναβης – Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

• ΠτΔ: Η πρόταση για τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ ΟΗΕ και Τατάρ στη Νέα Υόρκη - Η στάση της Τουρκικής πλευράς



Τατάρ: «Δεν υπάρχει πρόσκληση για τριμερή από Γκουτέρες» αλλά ούτε θα δεχόταν

Τατάρ: «Δεν υπάρχει πρόσκληση για τριμερή από Γκουτέρες» αλλά ούτε θα δεχόταν

Δεν υπάρχει πρόσκληση από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για μια τριμερή συνάντηση, είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σημειώνοντας ότι δεν θα ενέκρινε ο ίδιος μία τέτοια συνάντηση, υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς, όπως είπε, δεν συζητείται η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, χωρίς την αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας και της απόδοσης ίσου διεθνούς καθεστώτος στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top