ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Ευθύνη μας να επιδιώξουμε λύση του Κυπριακού»

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Ευθύνη μας να επιδιώξουμε λύση του Κυπριακού»

Είναι ευθύνη μας να επιδιώξουμε λύση του Κυπριακού και να ελευθερώσουμε τη νέα γενιά από το βάρος κατοχής, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Μάριος Χαρτσιώτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι υποχρέωση μας να βγούμε από το αδιέξοδο, να διεκδικήσουμε ελεύθερη διακίνηση και ίσα ανθρώπινα δικαιώματα στο 100% του εδάφους της πατρίδας μας.

Σε επιμνημόσυνο λόγο που εκφώνησε στο μνημόσυνο του λοχία Σάββα Σάββα στη Γεράσα, ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε ότι «με τη συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας, η προώθηση της λύσης του Κυπριακού και η επανένωση της Κύπρου ήταν και παραμένει η βασικότερη προτεραιότητα της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη».

Ας μην ξεχνάμε, σημείωσε, «ότι διορισμός της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάριας Άνχελας Ολγκίν επετεύχθη μετά από επιμονή και πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Επιπλέον, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «έχει δηλώσει επανειλημμένως την πρόθεση και ετοιμότητά του να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Την ίδια στιγμή, είπε ο κ. Χαρτσιώτης, «η Τουρκία θέτει όρους και προωθεί το απαράδεκτο αίτημα για κυριαρχική ισότητα, η οποία ουσιαστικά προωθεί τη λύση δύο κρατών».

«Η άτεγκτη στάση της Τουρκίας, η οποία πενήντα χρόνια μετά προκαλεί με τις πράξεις της και της δηλώσεις της, επιδιώκει να οδηγήσει σε αδιέξοδα και να τσιμεντώσει τα τετελεσμένα. Αυτό φυσικά δεν θα γίνει δεκτό από πλευράς μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, «είναι ευθύνη μας να επιδιώξουμε λύση του Κυπριακού και να ελευθερώσουμε τη νέα γενιά από το βάρος κατοχής. Είναι υποχρέωση μας να βγούμε από το αδιέξοδο, να διεκδικήσουμε ελεύθερη διακίνηση και ίσα ανθρώπινα δικαιώματα στο 100% του εδάφους της πατρίδας μας».

Είναι χρέος μας, είπε, «να απελευθερώσουμε τη χώρα μας, δικαιώνοντας παλικάρια σαν τον Σάββα, που θυσιάστηκαν χωρίς δισταγμό προασπιζόμενοι την ελευθερία μας».

«Ο ανδριάντας του Σάββα, για του οποίου την ανέγερση θα ήθελα να επαινέσω τον Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων Γεράσας, στέκει αγέρωχος στην είσοδο του χωριού. Ο Σάββας Σάββα κέρδισε επάξια μια θέση στον σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και αποτελεί πρότυπο και φωτεινό παράδειγμα ηρωισμού», ανέφερε καταληκτικά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Συνελήφθη η μητέρα κατά την άφιξη της στην Κύπρο - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία

• Κάμερες τροχαίας: Θα διαγραφεί το εξώδικο αν αφήσεις πυροσβεστικό ή ασθενοφόρο να σε προσπεράσει; Τι ισχύει τελικά

• Πόσο σας στοιχίζει το χρόνο το γάλα και το ψωμί στην Κύπρο; Το κόστος θα σας εκπλήξει

• Ολυμπιακοί Αγώνες: Το τρολάρισμα Τεντόγλου σε Καραλή - Δείτε βίντεο

• Έχεις σκύλο και θες να πας παραλία; Νέα αναβάθμιση στη Λάρνακα - Δωρεάν κρεβατάκια και ομπρέλες για τους λουόμενους



ΠτΔ για Βασιλικό:  «Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν ... αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη»

ΠτΔ για Βασιλικό: «Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν ... αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη»

Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στις έρευνες για το Βασιλικό, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος προσωπικά αναλαμβάνει ευθύνη για αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top