ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση Χάσικου κατά Γενικού Ελεγκτή στη Βουλή

Νέα επίθεση Χάσικου κατά Γενικού Ελεγκτή στη Βουλή

Στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής συνεχίστηκε η αντιπαράθεση μεταξύ Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικου και Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για το θέμα της διαφοροποίησης της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και εταιρίας διαχείρισης της μονάδας αποβλήτων στην Κόσιη

Ο Σωκράτης Χάσικος επανέλαβε ότι η προσφατη συμφωνία προβλέπει μείωση του κόστους από 75 σε 39.9 ευρώ, αλλά με επέκταση της για άλλα επτά χρόνια.

Κατηγόρησε τον Γενικό Ελεγκτή ότι κατέφυγε στην Βουλή, ώστε διά της Βουλής, να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να αλλάξει απόφαση, επισημαίνοντας ότι ούτε και η Βουλή, μπορεί να αλλάξει αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Σωκράτης Χάσικος αποκάλυψε ότι ζήτησε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα για το εύρος των αρμοδιοτήτων του Γενικού Ελεγκτή.

Ανέφερε επίσης ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έστειλε επιστολή στον γενικό εισαγγελέα, θέτοντας ζήτημα ποινικών αδικημάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς ωστόσο ο κύριος Χάσικος να πει αναφέρει για ποιο θέμα.

Στην δική του παρέμβαση ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να ρωτά οποιονδήποτε, για το που θα στέλνει επιστολές και σε ποιους. Υπέδειξε στον Σωκράτη Χάσικο, την επόμενη φορά που θα στείλει επιστολή, να του κάνει αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο και υπογράμμισε ότι η δουλειά του δεν περιορίζεται μόνο στις ετήσιες εκθέσεις. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης προειδοποίησε ότι από την αλλαγή της συμφωνία υπάρχει κίνδυνος η Κυπριακή Δημοκρατία να υποχρεωθεί να καταβάλει αποζημιώσεις από παράνομους ή λανθασμένους χειρισμούς υπουργών.

Σε τοποθετήσεις τους οι δημάρχοι της Επαρχίας Αμμοχώστου και Λάρνακας εξέφρασαν τη στήριξή τους στη συμφωνία του Υπουργού Εσωτερικών καθώς η παράταση της σύμβασης μειώνει το κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι δύο επαρχίες.

Πηγή: riknews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top