ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου

Η βολιδοσκόπηση του ΓΓ του ΟΗΕ για τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τους δύο ηγέτες, στην οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και η άρνηση του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνάντηση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος, η αναμενόμενη επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια, η σύλληψη της μητέρας του τρίμηνου βρέφους που απεβίωσε, η πορεία των Κύπριων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θέματα υγείας καθώς και άλλα προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. 

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Ο Τατάρ λέει πως δεν υπήρξε πρόσκληση» αναφέρει, στο κύριο της θέμα, ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, δήλωσε πως δεν έλαβε επίσημη πρόσκληση  για τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη και πως δεν χρειάζεται να γίνει αφού δεν υπάρχει κοινό έδαφος ενώ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε σε βολιδοσκόπηση του ΓΓ για τριμερή συνάντηση στις 13 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη. Αλλού αναφέρει ότι το Ισραήλ είναι επί ποδός πολέμου και το Ιράν είναι πιθανόν να επιτεθεί ακόμα και σήμερα. Προβάλλει επίσης στην υπόθεση του θανάτου βρέφους και αναφέρεται στη σύλληψη της μητέρας του βρέφους κατά την επιστροφή της στην Κύπρο το Σάββατο.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Στις προσκλήσεις απαντά με όχι ο κατοχικός ηγέτης» γράφει ότι στο κενό έπεσε η προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επιστροφής στο τραπέζι του διαλόγου για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Δαμιανού στον «Π» ότι μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για αρκετά από τα ανοικτά μέτωπα στο Υπουργείο Υγείας. Γράφει επίσης ότι η Ελενα Κουλιτσένκο είναι έβδομη Ολυμπιονίκης ενώ ο Παύλος Κοντίδης έβαλε πλώρη για μετάλλιο.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Πρόωρο ναυάγιο Τριμερούς» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι η πρόθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για μια τριμερή συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα με τους δύο ηγέτες φαίνεται να οδηγείται σε ένα πρόωρο ναυάγιο. Αλλού αναφέρει ότι η σύνδεση που κατασκευάζει η ΑΗΚ για τις ανάγκες του αιολικού πάρκου στα Κελλιά εμπίπτει εντός Natura 2000 και είναι υπέργεια αντί υπόγεια. Γράφει επίσης ότι με την ψυχή στο στόμα ξεκινά η εβδομάδα ενόψει συνάντησης γιατρών – ΟΚΥπΥ.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «’Βολές’ ΟΥΝΦΙΚΥΠ κατά κυβέρνησης για τους μετανάστες στη νεκρή ζώνη» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να εφαρμόσει τους διεθνείς νόμους για το άσυλο και πως ο εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ δήλωσε πως δεν θα δεχθούν παράνομες ενέργειες και δεν πρόκειται να συνεργαστούν σε κάτι τέτοιο. Αναφέρεται επίσης στην τοποθέτηση κρεβατιών και ομπρέλων στη παραλία σκύλων στη Λάρνακα καθώς και άλλων διευκολύνσεων για χρήση από τους λουόμενους που συνοδεύουν τους σκύλους τους χωρίς χρέωση . Γράφει επίσης ότι Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία προτιμούν για ταξίδια οι Κύπριοι και πως σημειώνεται μείωση 1,3% στα ταξίδια τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top