ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τον Αύγουστο πάμε Πολύστυπο - Όλες οι εκδηλώσεις και οι ημερομηνίες - Δείτε αναλυτικά

Τον Αύγουστο πάμε Πολύστυπο - Όλες οι εκδηλώσεις και οι ημερομηνίες - Δείτε αναλυτικά

Μια σειρά από εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, αποτελεί την καλύτερη αφορμή για μια βόλτα ως το καταπράσινο χωριό της Πιτσιλιάς, με το υπέροχο κλίμα.

Το νέο κοινοτικό συμβούλιο του χωριού, που αποτελείται από νέους ανθρώπους, δείχνει από νωρίς τις προθέσεις του, οι οποίες δεν είναι άλλες από τη συνεχή διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων με στόχο να επανέλθει η προοπτική και η ζωή στο χωριό.

Σαφέστατα ο Αύγουστος προσφέρεται για road trips στη ύπαιθρο, ολιγοήμερες διαμονές στο χωριό, αλλά και εκδηλώσεις που προσφέρουν ψυχαγωγία και διασκέδασης για τους κατοίκους του χωριού, τους απόδημους αλλά και τους ξένους επισκέπτες.

Ο Βασίλης Π. Χατζηστυλλής μέσω ενός κειμένου του δίνει ακριβώς το στίγμα για το πώς θα είναι ο φετινός Αύγουστος στο καταπράσινο χωριό της επ. Λευκωσίας.

«Είναι εκείνα τα δροσερά και τρυφερά βράδια κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Είναι το ειδυλλιακό τοπίο του χωριού που είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο. Είναι το μοναδικό φουντουκοδάσος που ξεπροβάλλει σαν χρυσοκέντητο χαλί στους πρόποδες του βουνού. Είναι ο ορίζοντας και η μαγευτική θέα που κόβουν την ανάσα, ακόμα και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Όλα ετούτα τα μικρά και μεγάλα «θαύματα» του Πολυστύπου της Πιτσιλιάς, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό για όσους αναζητούν ποιοτική ανάπαυλα από την έντονη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους.

Σύσσωμο το Κοινοτικό Συμβούλιο του Πολυστύπου, λοιπόν, με μια υπέροχη και ακούραστη ομάδα νέων και όχι μόνο ανθρώπων, οι οποίοι λατρεύουν τον τόπο τους και αγωνίζονται ψυχή τε και σώματι να τον κρατήσουν ζωντανό, διοργανώνουν μια σειρά από ξεχωριστές και ποικίλες καλοκαιρινές δράσεις -πολιτιστικές και ψυχαγωγικές- με σκοπό την αναζωογόνηση του πανέμορφου χωριού της Πιτσιλιάς, που αποτελεί ένα από τα πέντε ψηλότερα χωριά της Κύπρου.

Μουσικές βραδιές κάτω από την λαμπερή πανσέληνο στο φουντουκοδάσος και στο απαράμιλλης ομορφιάς «Κοινοτικό Πάρκο Λαούδα», περιβαλλοντικός περίπατος στην αγέρωχη Μαδαρή, τόμπολα και άλλα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στο αρχοντικότατο Δημοτικό Σχολείο, ο περίφημος Χορός του Φουντουκιού, βραδιά disco για τη νεολαία του χωριού και όχι μόνο, όλα ετούτα -τα λιτά και όμορφα- εντάσσονται φέτος στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Πολυστύπου, για τον μήνα Αύγουστο. Ας στηρίξουμε, λοιπόν, τις προσπάθειες όλων αυτών των ανθρώπων, ας επενδύσουμε στην απλότητα, ας επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη φύση, ας επιστρέψουμε στις ρίζες μας να βρούμε τον εαυτό μας…».


Δείτε παρακάτω το πλήρες πρόγραμμα:

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024, ώρα 9:00 μ.μ.
Τόμπολα / Πολιτιστικό Κέντρο Πολυστύπου

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024, ώρα 8:30 μ.μ.
Μουσική Βραδιά «Φουντουκοσέληνος» / Πλατεία Παρακανιά (Φουντουκόδασος Πολυστύπου) (διαβάστε σχετικά εδώ)

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024, ώρα 9:00 μ.μ.
Τόμπολα / Πολιτιστικό Κέντρο Πολυστύπου

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024, ώρα 8:30 μ.μ.
Μουσική Βραδιά / Εστιατόριο «Το Πάνθεον» / Είσοδος €5

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, ώρα 5:00 μ.μ.
Διαγωνισμός πιλότας, μπιρίμπας και ταβλιού / Πολιτιστικό Κέντρο Πολυστύπου

Σάββατο 17 Αυγούστου, ώρα 6:00 π.μ.
Περιβαλλοντικός Περίπατος στο Μονοπάτι της Φύσης «Τεισιά της Μαδαρής»

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024, ώρα 8:00 μ.μ.
Χορός του Φουντουκιού / Εστιατόριο «Το Πάνθεον»
Είσοδος €20 με φαγητό και ποτό
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, ώρα 10:00 π.μ.
Αιμοδοσία στη μνήμη των αδικοχαμένων νέων της κοινότητας
Γραφεία Κοινοτικού Συμβουλίου Πολυστύπου

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, ώρα 9:00 μ.μ.
Pollywood Night (Disco) / Κρύα Βρύση

*Από τις 14 έως και τις 17 Αυγούστου 2024 θα υπάρχουν φουσκωτά και παιχνίδια για τα παιδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο της κοινότητας (Παλιό Δημοτικό Σχολείο).

Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις στη Σελίδα «Κοινοτικό Συμβούλιο Πολυστύπου» στο Facebook. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 99892865 και 99529059.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Στο Νοσοκομείο ε/κ άνδρας που έκλεψε τροχόσπιτο στα κατεχόμενα - Η κατάσταση υγείας του

• Κρίσιμα 60χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας - Επιχειρούσε να ανάψει κάρβουνα και υπέστη εγκαύματα

• Ευλογιά των πιθήκων: Πρέπει να ανησυχήσουμε στην Κύπρο; Ο Δρ. Καραγιάννης δίνει απαντήσεις

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Ταξιδεύεις με βρέφος; Τι ισχύει για εισιτήρια, αποσκευές και καροτσάκι - Οι χώροι θηλασμού και αλλαγής πάνας στα αεροδρόμια



Επιθέσεις κατά ντελιβεράδων: Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο - Καταζητούνται ακόμα δύο - Δείτε βίντεο

Επιθέσεις κατά ντελιβεράδων: Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο - Καταζητούνται ακόμα δύο - Δείτε βίντεο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι διανομείς φαγητού στη Λεμεσό. Διαμαρτυρήθηκαν για τα συχνά επεισόδια βίας εις βάρος τους ζητώντας προστασία στην εκτέλεση της εργασίας τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top