ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετακίνησε την πρεσβεία της για τον Αύγουστο από τον Λίβανο στην Κύπρο η Σουηδία

Μετακίνησε την πρεσβεία της για τον Αύγουστο από τον Λίβανο στην Κύπρο η Σουηδία

Η Σουηδία μετακίνησε προσωρινά την πρεσβεία της από το Λίβανο στην Κύπρο λόγω της επιδεινώμενης κατάστασης ασφάλειας στην περιοχή, επιβεβαίωσε η Πρεσβεία στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η μετακίνηση ισχύει για τον μήνα Αύγουστο, αλλά μπορεί να παραταθεί, ανάλογα με την κατάσταση ασφαλείας.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να επιβεβαιώσει είδηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων το Σάββατο σύμφωνα με την οποία ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο είπε ότι το Υπουργείο έδωσε εντολές στο προσωπικό να αναχωρήσει από τη Βηρυτό και να μεταβεί στην Κύπρο, μετακινώντας προσωρινά την πρεσβεία, ο Bengt Baedecke εκ μέρους της Πρεσβείας στη Λευκωσία ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπόψη την επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή και την ασφάλεια του προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών, οι διορισμένοι αξιωματούχοι της Σουηδίας στην Πρεσβεία στη Βηρυτό εγκαταλείπουν προσωρινά τον Λίβανο.

Σημείωσε ότι την 1η Αυγούστου, το Υπουργείο έδωσε οδηγίες στους αξιωματούχους της Πρεσβείας της Σουηδίας στον Λίβανο να φύγουν από τη Βηρυτό και να ταξιδέψουν στην Κύπρο. «Το Υπουργείο σκοπεύει να μεταφέρει προσωρινά την Πρεσβεία (στην Κύπρο)», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η μετακίνηση ισχύει για τον μήνα Αύγουστο, αλλά μπορεί να παραταθεί, ανάλογα με την κατάσταση ασφαλείας. «Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τα γεγονότα και η κατάσταση ασφαλείας βρίσκεται υπό συνεχή εκτίμηση», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ



Άναψαν φωτιά σε κρατικό δάσος και τους πέρασαν χειροπέδες – Τι ισχυρίστηκαν

Άναψαν φωτιά σε κρατικό δάσος και τους πέρασαν χειροπέδες – Τι ισχυρίστηκαν

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα πέρασε χθες το απόγευμα η Αστυνομία στη Λεμεσό, οι οποίοι φέρονται να άναψαν φωτιά σε περιοχή του κρατικού δάσους της Τροοδίτισσας. Ισχυρίζονται ότι προσπάθησαν να ανάψουν ναργιλέ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top