ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου

Ο απόηχος των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη σχετικά με το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη στις 13 Αυγούστου, η ανησυχία γύρω από την αντίδραση του Ιράν μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, η πρόθεση να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του περιμετρικού Λευκωσίας την Πέμπτη, οι επιδόσεις του Μάριου Γεωργίου και του Παύλου Κοντίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και άλλα θέματα δεσπόζουν στο σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Ο Τατάρ απορρίπτει ο Χριστοδουλίδης ανατινάζει» γράφει στο κύριο της θέμα ότι εκνευρισμό έχει προκαλέσει στη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ η αυθαίρετη δημοσιοποίηση από τον Πρόεδρο των βολιδοσκοπήσεων του ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού αναφέρει ότι οι ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ συμπαρασύρουν τη διεθνή αγορά σε μεγάλες απώλειες. Αλλού αναφέρει ότι το Ισραήλ αναμένει κύματα επιθέσεων ενώ δύο πύραυλοι κτύπησαν χθες αμερικανική βάση στο Ιράκ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Εκνευρισμός στα Ηνωμένα Έθνη για το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών» γράφει στο κύριο του θέμα ότι έναν νέο κύκλο αλληλεπίρριψης ευθυνών έχουν ανοίξει οι δύο πλευρές με αφορμή τις συζητήσεις περί «πρόσκλησης» ή «βολιδοσκόπησης» από πλευράς ΓΓ του ΟΗΕ για μια τριμερή συνάντηση. Γράφει επίσης ότι την Πέμπτη αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του περιμετρικού Λευκωσίας από την Τσερίου μέχρι τη βιομηχανική Ιδαλίου με σύνδεση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού. Αλλού αναφέρει ότι μια ανάσα από το ολυμπιακό μετάλλιο βρίσκεται ο Παύλος Κοντίδης.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Σε επιφυλακή η Λευκωσία» και αναφέρεται σε ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται για εφαρμογή του σχεδίου Εστία και ότι η Λευκωσία ξεκαθάρισε τη θέση της σχέση με δηλώσεις της Ισραηλνής Υπουργού Μεταφορών, η οποία μίλησε για χρήση πλοίων από Ελλάδα και Κύπρο. Προβάλλει επίσης την προσπάθεια του Μάριου Γεωργίου ο οποίος μπορεί να είναι εκτός αλλά με βούλα είναι ανάμεσα στους ελίτ της Παγκόσμιας Γυμναστικής. Γράφει επίσης ότι μαίνεται η σύγκρουση γιατρών και ΟΚΥπΥ με νέα μέτρα να έρχονται.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Σε 3 μήνες κέρδη 345 εκ. για τράπεζες, σε δεινότερη θέση οι ευάλωτες ομάδες» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η εισαγωγή των πράσινων φορολογιών θα πλήξει ακόμη περισσότερο την οικονομία και ιδιαίτερα τα νοικοκυριά. Αλλού γράφει ότι ‘φωτιές’ άναψε η μελέτη από ανεξάρτητο οίκο σχετικά με τα οικονομικά κίνητρα των γιατρών στο πλαίσιο του ΓεΣΥ για το 2023 ενώ η ΠΑΣΥΚΙ δεν προσήλθε χθες στη συνάντηση που συγκάλεσε ο ΟΚΥπΥ. Γράφει επίσης ότι μπορεί να έδιωξαν την Κίτιον οι χρεώσεις ωστόσο έχουν παραμείνει.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Έντονη ανταλλαγή για την πρόσκληση του ΟΗΕ» και αναφέρεται σε δηλώσεις χθες του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη ότι οι δύο ηγέτες βολιδοσκοπήθηκαν για το ενδεχόμενο τριμερής συνάντησης και δεν προσκλήθηκαν. Αλλού γράφει ότι ο ακροδεξιός Βρετανός φυγάς, Τόμι Ρόμπινσον, ο οποίος ευθύνεται για τις ρατσιστικές διαδηλώσεις τη Βρετανία παραθερίζει σε χωριό κοντά στο Κάβο Γκρέκο. Αλλού γράφει για τις δηλώσεις που έγιναν σε σχέση με την αναφορά του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Ανώτατο Συνταγματικό πρότασης νόμου του Αβέρωφ Νεοφύτου που ψηφίστηκε από τη Βουλή για μερική ανακούφιση των κουρεμένων του 2013.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κρίσιμα 60χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας - Επιχειρούσε να ανάψει κάρβουνα και υπέστη εγκαύματα

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Άναψαν φωτιά σε κρατικό δάσος και τους πέρασαν χειροπέδες – Τι ισχυρίστηκαν



Λετυμπιώτης: «Κίνηση υψηλής πολιτικής αξίας η απόφαση συμμετοχής Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο»

Λετυμπιώτης: «Κίνηση υψηλής πολιτικής αξίας η απόφαση συμμετοχής Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο»

Η απόφαση της Λευκωσίας να επιτρέψει τη συμμετοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στο επόμενο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 29 Αυγούστου, αποτελεί στρατηγική κίνηση, υψηλής πολιτικής αξίας, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top