ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί από την καταιγίδα «Ντέμπι» στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Πέντε νεκροί από την καταιγίδα «Ντέμπι» στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Η παράκτια Νότια Καρολίνα και η Τζόρτζια έλαβαν προειδοποιήσεις για πλημμύρες την Τρίτη, καθώς η τροπική καταιγίδα "Ντέμπι" έπληξε τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, αφήνοντας τουλάχιστον πέντε νεκρούς.

Ένα 13χρονο αγόρι πέθανε όταν ένα δέντρο έπεσε σε τροχόσπιτο στην κομητεία Levy, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη, αφού η "Ντέμπι" εκδηλώθηκε στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα νωρίτερα τη Δευτέρα ως τυφώνας κατηγορίας 1.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε όταν το όχημά του έπεσε σε κανάλι στην κομητεία Hillsborough, ενώ μια 38χρονη γυναίκα και ένα 12χρονο αγόρι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στην κομητεία Dixie.

Καθώς η καταιγίδα κινείτο προς τα βόρεια προς τη Τζόρτζια, ένας 19χρονος σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε στο πλάι ενός σπιτιού, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Colquitt.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) προειδοποίησε για «δυνητικά ιστορικές έντονες βροχοπτώσεις» και «καταστροφικές πλημμύρες» σε περιοχές της νοτιοανατολικής Τζόρτζια και της ανατολικής Νότιας Καρολίνας.

Το Weather Channel έκανε λόγο για ανεμοστρόβιλους στη Νότια Καρολίνα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ενέκρινε την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για τη Φλόριντα, την Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, επιτρέποντας την ομοσπονδιακή βοήθεια για τον συντονισμό των προσπαθειών ανακούφισης από καταστροφές.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, ενεργοποίησε επίσης την εθνοφρουρά της πολιτείας του, με περισσότερα από 3.000 μέλη της υπηρεσίας να κινητοποιούνται για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της καταιγίδας.

Οι κυβερνήτες της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης πριν από άφιξη της "Ντέμπι".

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, το NHC ανακοίνωσε ότι η καταιγίδα καταγράφει μέγιστους παρατεταμένους ανέμους 75 χλμ./ώρα καθώς σάρωσε τη Τζόρτζια, ενώ αναμένεται αργότερα να μετακινηθεί στα ανοιχτά.

Η καταιγίδα πρόκειται να κινηθεί κατά μήκος της ανατολικής ακτής, αλλά έχει ήδη εξασθενήσει μετά την αρχική πτώση με σταθερές ταχύτητες 130 χλμ./ώρα ως τυφώνας κατηγορίας 1 - η χαμηλότερη σε πενταβάθμια κλίμακα.

Η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις - υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ - ανέβαλε τις εκδηλώσεις της στη Βόρεια Καρολίνα και την Τζόρτζια αυτή την εβδομάδα λόγω της καταιγίδας, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ και την προεκλογική της ομάδα.

Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία συνοριακής περιπολίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Ντέμπι ξέβρασε 25 συσκευασίες κοκαΐνης αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων στις ακτές του αρχιπελάγους Florida Keys, όπου κατασχέθηκαν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top