ΠτΔ: Έλαβε πρόσκληση να προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων - «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Μια ιστορική στιγμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Ο κ. Έρχιουρμαν σε ανάρτηση του σε ΜΚΔ ανέφερε ότι ο Ερσίν Τατάρ προτείνει τη «διχοτόμηση» ως λύση, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την τουρκοκυπριακή κοινότητα ή τη διεθνή κοινότητα. Η αποφυγή ενός ουσιαστικού διαλόγου και η απουσία διαπραγμάτευσης απομακρύνουν τους Τουρκοκύπριους από τη δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνείς διαδικασίες και, κατ’ επέκταση, από την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, ανέφερε.
Επιπλέον, ο κ. Έρχιουρμαν εξέφρασε ανησυχία για τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, γράφοντας ότι παρά την επιθυμία του να παρουσιαστεί ως υποστηρικτής της λύσης, «υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία των προθέσεών του». Ο κ. Έρχιουρμαν αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις που αφορούν το ενδεχόμενο σύγκλησης τριμερούς συνάντησης και ισχυρίστηκε ότι οι ενέργειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη «θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη διαδικασία των συνομιλιών».
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




