ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία διαθέτει περισσότερα χρήματα για πυραυλικό πρόγραμμα

Ζελένσκι: Η Ουκρανία διαθέτει περισσότερα χρήματα για πυραυλικό πρόγραμμα

Η Ουκρανία έχει διαθέσει πρόσθετη χρηματοδότηση για το εγχώριο πυραυλικό της πρόγραμμα, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρός της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει το χάσμα στις δυνατότητες με τη Ρωσία, η οποία διαθέτει μια σειρά από όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Η Ουκρανία, η οποία έχει δώσει προτεραιότητα στην παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, προσπάθησε να αναπτύξει την εγχώρια παραγωγή όπλων της, όπως ο Neptun, ένας ουκρανικός πύραυλος κατά πλοίων που μπορεί επίσης να επιτεθεί σε χερσαίους στόχους.

"Διατέθηκε πρόσθετη χρηματοδότηση στο πυραυλικό μας πρόγραμμα. Έρχονται περισσότεροι πύραυλοι εγχώριας παραγωγής", έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ωστόσο δεν έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες.

Τον Ιούλιο, ο Ουκρανός ηγέτης είχε πει ότι το Κίεβο εργάζεται για να μειώσει την εξάρτησή του από πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται για την αεράμυνα, τους οποίους προμηθεύεται από τους συμμάχους του.

Το Κίεβο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη στρατιωτική βοήθεια από τους δυτικούς εταίρους του καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου. Έχει πιέσει τη Δύση να του επιτρέψει να χρησιμοποιήσει τα όπλα που προμηθεύεται για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



ΥΠΕΞ:  «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

ΥΠΕΞ: «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

Ας τερματίσουμε την κατοχή, ας γιατρέψουμε τις πληγές και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος με αφορμή την 50ή επέτειο από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top