ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 7 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 7 Αυγούστου

Τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ένταση στη Μέση Ανατολή αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου με αναφορές και σε σχέδια απομάκρυνσης πολιτών μέσω Κύπρου. Αναφέρονται επίσης στις αναταραχές στα διεθνή χρηματιστήρια αλλά και στη χθεσινή τους ανάκαμψη. Στο εσωτερικό οι εφημερίδες αναφέρονται στις διαφωνίες για το φορολογικό χειρισμό εισφορών σε ιδιωτικές ασφάλειες υγείας, στο σχέδιο «κτιΖΩ» για τους προσφυγικούς συνοικισμούς και τις ευθύνες για λάθη και προχειρότητες, καθώς και στις διαφωνίες ΟΚΥπΥ-γιατρών ενώ υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση δημόσιων νοσοκομείων. Προβάλλεται επίσης η επερχόμενη μείωση στις τιμές των καυσίμων.  

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ξεσπίτωσε τους πρόσφυγες και τους φορτώνει ευθύνες», αναφέρεται στο σχέδιο «κτιΖΩ» και «άλλα παραμύθια της Χαλιμάς από το Υπουργείο Εσωτερικών», αφού όπως γράφει τώρα λέμε ότι οι πολυκατοικίες κτίζονται από τους ίδιους τους δικαιούχους. Αλλού γράφει ότι σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η Μέση Ανατολή. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι εύθραυστες ισορροπίες προκαλούν πανικό στα διεθνή χρηματιστήρια.

Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στο κόκκινο η ένταση – σε ρόλο κλειδί η Κύπρος», η εφημερίδα «Πολίτης» αναφέρεται σε ώρες αγωνίας για  ανάφλεξη της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Αλλού γράφει ότι ανεξαρτήτως των δημόσιων δηλώσεων του ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ γνώριζε για την τριμερή στη Νέα Υόρκη αλλά δεν ήθελε να πάει. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα διεθνή χρηματιστήρια, γράφοντας για «ανάσα» μετά τις αναταράξεις.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Οργή για ιδιωτικές ασφάλειες υγείας» γράφει ότι άνω- κάτω είναι οι επαγγελματικοί φορείς για τον φορολογικό χειρισμό της καταβολής ασφαλίστρων σε ιδιωτικά σχέδια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός ΓεΣΥ, από το Τμήμα Φορολογίας. Αλλού αναφέρεται στη κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιάδα από τον Μίλτο Τεντόγλου και γράφει ότι «ο θεός του μήκους είναι Έλληνας». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο πακέτο €9,5 εκατομμυρίων της Κυβέρνησης για ενίσχυση μαθητών.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Βαθιές διαφωνίες ΟΚΥπΥ-ιατρών ενώ τα νοσοκομεία καταρρέουν», γράφει ότι στα όριά του βρίσκεται το νοσοκομείο Αμμοχώστου λόγω σοβαρής υποστελέχωσης. Αλλού αναφέρεται σε υποθαλάσσια ηχορύπανση στον κόλπο «Blue Lagoon» κατά τη διάρκεια της άφιξης, αγκυροβόλησης και αναχώρησης σκαφών σύμφωνα με έρευνες του CMMI. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σχολικές τσάντες διατίθενται στο παζάρι από 6 μέχρι 200 ευρώ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Κύπρος το σχέδιο διαδρομής για απομάκρυνση Γερμανών», αναφέρεται σε σχέδιο εκκένωσης Γερμανών μέσω Κύπρου, ωστόσο γράφει ότι παρά την κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή δεν ενεργοποιήθηκε το κρατικό σχέδιο «Εστία». Αλλού γράφει ότι αστυνομικός που κατηγορείται για βιασμό βγαίνει με εγγύηση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η αεροπορική κίνηση στα κυπριακά αεροδρόμια για τους τελευταίους επτά μήνες ήταν η υψηλότερη που έχει καταγραφεί.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή»  στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έρχονται μειώσεις στις τιμές καυσίμων», γράφει ότι ορισμένες εταιρείες έριξαν ήδη τις τιμές του κατά 2-2.5 σεντς κάτι που αποτελεί ανάσα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αλλού γράφει για ετήσια ζημιά 500 εκ. ευρώ από τη μη έλευση φυσικού αερίου σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΡΑΕΚ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η κλιματική αλλαγή «πικρίζει» τον καφέ, αυξάνοντας το κόστος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top