Β.Παπαδόπουλος: «Υπάρχει πολλής δρόμος να διανύσουμε»

Β.Παπαδόπουλος: «Υπάρχει πολλής δρόμος να διανύσουμε»

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που μόλις χθες διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επεσήμανε πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε στις διαπραγματεύσεις και μεγάλες δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, είναι προφανές από το σύνολο των δηλώσεων του Ακιντζί, πως υπάρχει σημαντική διαφορά σε ζητήματα τα οποία άπτονται τόσο των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού όσο και επί της ουσίας.

"Δική μας βούληση ήταν και παραμένει η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στο σύνολο του, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις. Αποτελεί δε πεποίθηση μας πως ο σεβασμός στη διζωνικότητα δεν συγκρούεται με την εφαρμογή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων", υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε πως "δεν θεωρούμε σκόπιμο να σχολιάσουμε τα επί μέρους σημεία των δηλώσεων του Τουρκοκυπρίου ηγέτη καθότι πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι στην αμέσως επόμενη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί, την ερχόμενη Δευτέρα, να θέσει  επί τάπητος  τα σοβαρά ζητήματα που εγείρονται".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE