Σίγουρα έχετε ξοδέψει έστω και μία ώρα, εάν όχι ημέρες και χρόνια, για να κατασκευάσετε κάτι με τα πλαστικά τουβλάκια LEGO. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ τι σημαίνει πραγματικά το όνομά τους και από πού προέρχεται;
Η ιστοσελίδα της LEGO εξηγεί ότι η αρχή της εταιρείας δεν ξεκίνησε με τα δημοφιλή πλαστικά σετ τούβλων που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, αλλά με «ξύλινα παιχνίδια όπως αυτοκίνητα, αεροπλάνα και γιογιό».
Πράγματι, εν μέσω της περιόδου του κραχ το 1929, ο κόσμος εισήλθε σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση και η επιχείρηση ξυλουργικών του Ole Kirk Kristiansen άρχισε να υποφέρει.
Αναγκάστηκε στη συνέχεια να σκεφτεί έξω από τα συνηθισμένα και αποφάσισε να παράγει «νέα εύκολα εμπορεύσιμα προϊόντα», όπως η παραγωγή σκαλοπατιών, σιδερώστρας και άλλων καθημερινών αντικειμένων. Ωστόσο, το 1932, ο Kristiansen αποφάσισε να παράγει και ξύλινα παιχνίδια.
«Παίξε καλά»
Στα τέλη του 1935, επικεντρώθηκε ακόμη περισσότερο στην παραγωγή παιχνιδιών και αποφάσισε να βρει ένα νέο όνομα για την εταιρεία του.
Τότε, σύμφωνα και πάλι με την ιστοσελίδα της LEGO, ο Kristiansen αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό μεταξύ των υπαλλήλων του για να βρει ένα καλό όνομα για την επιχείρηση. Ο νικητής του διαγωνισμού είναι … ο ίδιος ο Ole Kirk Kristiansen.
Κατέληξε στις δύο δανέζικες λέξεις «LEG GODT» που σημαίνει «Παίξε καλά» και το νέο όνομα «χρησιμοποιείται επίσημα» από τον Ιανουάριο του 1936.
«Σκοπός του ονόματος είναι να αντικατοπτρίζει την ποιότητα και το δικαίωμα των παιδιών στο ευχάριστο παιχνίδι», εξηγεί η ιστοσελίδα της LEGO.
«Νόμιζα ότι σήμαινε δολοφόνος ποδιών»
Και αναλογιζόμενος την απόφασή του να επικεντρωθεί στην παραγωγή παιχνιδιών, ο Kristiansen φέρεται να έγραψε σε μια επιστολή: «Ήταν η ημέρα που είπα στον εαυτό μου: ‘ή θα πρέπει να εγκαταλείψεις την παλιά σου τέχνη ή να βγάλεις τα παιχνίδια από το μυαλό σου’», όταν άρχισα να βλέπω τις μακροπρόθεσμες συνέπειες.
«Και η απόφαση αποδείχθηκε ότι ήταν η σωστή».
Έκτοτε, ο κόσμος έσπευσε να σχολιάσει την ενδιαφέρουσα ανακάλυψη.
Ένας χρήστης στο X έγραψε: «Αυτό είναι ενδιαφέρον», ενώ ένας άλλος έγραψε: «Διασκέδαση με τη γλωσσολογία».
Ένας τρίτος αστειεύτηκε σχολιάζοντας: «Νόμιζα ότι σήμαινε δολοφόνος ποδιών».
Πηγή: in.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις