ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Γαβριήλ: «Σε οριακό σημείο το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου»

Γ. Γαβριήλ: «Σε οριακό σημείο το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου»

Τα θέματα υποστελέχωσης κι έλλειψης κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών, κι ενώ διανύουμε την περίοδο τουριστικής αιχμής, με την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου να κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες, ξένους και ντόπιους, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες πρόκλησης επειγόντων περιστατικών.

Σε γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ κάνει λόγο για δραματική κατάσταση στο νοσηλευτήριο της επαρχίας Αμμοχώστου, ειδικά στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα οι βουλευτές και οι φορείς της επαρχίας αναδεικνύουν τα προβλήματα λειτουργικότητας του νοσοκομείου, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού, χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα. Ο κ.Γαβριήλ αναφέρει ότι αυτή την εποχή η κατάσταση στο νοσηλευτήριο είναι επιβαρυμένη εξαιτίας της αυξημένης προσέλευσης ασθενών λόγω της καλοκαιρινής περιόδου. Προσθέτει, δε, ότι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου βρίσκεται σε οριακό σημείο ως προς την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει, καθότι, όπως εξηγεί, παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση ασθενών για διαγνωστικές εξετάσεις, θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις, καθυστερήσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Επαγγελματική εξουθένωση

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής Αμμοχώστου αναφέρει ότι τα προβλήματα αυτά επιφέρουν και την επαγγελματική εξουθένωση του υφιστάμενου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, το οποίο εργάζεται υπό έντονη πίεση. «Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, η κατάσταση είναι οριακή στα πλείστα τμήματα του νοσοκομείου. Ιδιαίτερα στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η πολύωρη αναμονή που παρατηρείται καθιστά δύσκολη έως αδύνατη την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα στάση που τηρεί ο ΟΚΥπΥ δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να προχωρήσουν άμεσα στην στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου προτού θρηνήσουμε θύματα», επισημαίνει ο κ.Γαβριήλ. Με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ προτίθεται να ζητήσει την κατά προτεραιότητα εξέταση ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας των σοβαρών προβλημάτων που παρατηρούνται στο νοσηλευτήριο της επαρχίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου απασχολούν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανού είχε συνάντηση με την διεύθυνση και το προσωπικό του νοσηλευτηρίου και άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ έγιναν και εισηγήσεις για αντιμετώπισή τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top