ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 8 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 8 Αυγούστου

Το αργυρό μετάλλιο που εξασφάλισε στους Ολυμπιακούς χθες ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης, η κατάσταση με τους μετανάστες που παραμένουν στη νεκρή ζώνη, η ενδεχόμενη φυγή εταιρειών ουκρανικών συμφερόντων από την Κύπρο, και η κατάσταση στα κρατικά ογκολογικά κέντρα, είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου την Πέμπτη. Οι εφημερίδες αναφέρονται επίσης στην κρίση στη Μέση Ανατολή, στο τερματικό στο Βασιλικό, στο Πόθεν Έσχες και στη χθεσινή συνάντηση γιατρών-ΟΚΥπΥ.

«Τατάρ-Χριστοδουλίδης στο ίδιο καλάθι», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της η «Αλήθεια», και γράφει ότι στην τουρκική πλευρά επικρίνεται ο Τατάρ για την απόρριψη μια τριμερούς συνάντησης και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για την υπονόμευση της προσπάθειας των ΗΕ. Αλλού γράφει ότι βρίσκεται σε αναβρασμό η Μέση Ανατολή και αναφέρεται σε ερωτηματικά για την ένταση της αναμενόμενης ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι ξανά Ολυμπιονίκης ο Παύλος Κοντίδης, 12 χρόνια μετά το Λονδίνο.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «’Διάλογος κωφών’ για τους εγκλωβισμένους μετανάστες», γράφει ότι δεν υπήρξε καμιά πρόοδος εδώ και εβδομάδες στις διαβουλεύσεις που η Κυβέρνηση λέει ότι κάνει με τα ΗΕ για τους μετανάστες που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη. «Γκρεμίστε τα τείχη για τον Παύλο Κοντίδη», αναφέρει σε άλλο θέμα η εφημερίδα σημειώνοντας ότι είναι μεγάλη στιγμή για τον κυπριακό αθλητισμό η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλού γράφει ότι οι αποφάσεις για τη χορηγία ΕΕ για το τερματικό Βασιλικού αναμένονται αρχές Σεπτεμβρίου.

«Σενάριο τρόμου για την οικονομία», τιτλοφορεί «Ο Φιλελεύθερος» το κύριο θέμα του, και αναφέρει ότι ενδεχόμενη φυγή εταιρειών ουκρανικών συμφερόντων θα είναι σοβαρό πλήγμα για την οικονομία. Αλλού αναφέρεται στο αργυρό μετάλλιο του Παύλου Κοντίδη στους Ολυμπιακούς, σημειώνοντας ότι μας γέμισε περηφάνια όπως και το 2012. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέρασαν 50 χρόνια από τις εν ψυχρώ εκτελέσεις τεσσάρων Ελληνοκύπριων στη Λάπηθο.

Η «Χαραυγή», στο κύριο θέμα της, το οποίο τιτλοφορεί «Άφησαν τα κρατικά ογκολογικά κέντρα χωρίς ακτινοθεραπευτικές υπηρεσίες», γράφει ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει ολοκληρωμένα κρατικά ογκολογικά κέντρα. Αλλού γράφει ότι ο ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης έκανε την Κύπρο περήφανη τερματίζοντας δεύτερος στην κούρσα μεταλλίων των ILCA 7 στους Ολυμπιακούς και εξασφαλίζοντας μετάλλιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μπήκε «στον πάγο» το Πόθεν Έσχες για χάρη του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Στο αργυρό μετάλλιο του Κοντίδη αναφέρεται η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της το οποίο τιτλοφορεί «’Ιστορικός’ Κοντίδης κερδίζει αργυρό στους Ολυμπιακούς». Σε άλλο θέμα γράφει για μήνυση κατά της Κύπρου για απωθήσεις μεταναστών. Αλλού αναφέρεται σε αδιέξοδο έπειτα από πολύωρη συνάντηση των γιατρών με τον ΟΚΥπΥ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ



Άναψαν φωτιά σε κρατικό δάσος και τους πέρασαν χειροπέδες – Τι ισχυρίστηκαν

Άναψαν φωτιά σε κρατικό δάσος και τους πέρασαν χειροπέδες – Τι ισχυρίστηκαν

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα πέρασε χθες το απόγευμα η Αστυνομία στη Λεμεσό, οι οποίοι φέρονται να άναψαν φωτιά σε περιοχή του κρατικού δάσους της Τροοδίτισσας. Ισχυρίζονται ότι προσπάθησαν να ανάψουν ναργιλέ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top