Σκύλος έβαλε φωτιά σε σπίτι μασώντας φορητό φορτιστή – Δείτε βίντεο
08.08.2024 - 15:14
Σαν να μην έφταναν όλες οι έγνοιες που έχετε στο κεφάλι σας, τώρα μάλλον πρέπει να ανησυχείτε και για το ενδεχόμενο το λατρεμένο σας τετράποδο να βάλει φωτιά στο σπίτι, ενώ εσείς λείπετε.
Κι όμως γίνεται! Το τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε σε σπίτι στην πόλη Tusla στην Οκλαχόμα, όπου ένα από τα σκυλιά της οικογένειας αφού μάσησε έναν φορητό φορτιστή, παραλίγο να βάλει φωτιά σε όλο το σπίτι.
Όπως θα δείτε στο βίντεο, το αξιαγάπητο τετράποδο μασάει ανέμελα το αντικείμενο, ώσπου αυτό βγάζει μια μεγάλη σπίθα και στο τέλος τυλίγεται στις φλόγες. Μαζί με αυτό και το στρώμα στο οποίο βρισκόταν επάνω.
Φυσικά ο σκύλος πετάχτηκε από την τρομάρα του, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί.
Το Πυροσβεστικό Σώμα της πόλης χρησιμοποίησε το εν λόγω βίντεο για να προειδοποιήσει όλους τους κατοίκους για τον κίνδυνο που ελλοχεύει όσο εκείνοι λείπουν από τις κατοικίες τους.
Δείτε το βίντεο:
Μιλώντας στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος Andy Little δήλωσε: «Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα κρίσιμο ζήτημα που επηρεάζει τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε όλες τις ΗΠΑ.
«Πυρκαγιές που προκαλούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι γνωστές για την αποθήκευση σημαντικής ποσότητας ενέργειας σε συμπαγή χώρο.
«Ωστόσο, όταν αυτή η ενέργεια απελευθερώνεται ανεξέλεγκτα, μπορεί να δημιουργήσει θερμότητα, εύφλεκτα και τοξικά αέρια και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εκρήξεις».
Προειδοποίησε ότι αυτές μπορεί να προκληθούν από διάφορα πράγματα, όπως βλάβη της μπαταρίας, υπερφόρτιση ή έκθεση σε θερμότητα.
«Πολλά άτομα διατηρούν αυτές τις μπαταρίες μέσα στα σπίτια τους για λόγους ευκολίας, χωρίς να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονούν. Είναι ζωτικής σημασίας να τηρείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν χρησιμοποιείτε μπαταρίες ιόντων λιθίου, χρησιμοποιώντας μόνο εγκεκριμένους φορτιστές και αποθηκεύοντάς τες μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα», πρόσθεσε ο Little.
Τελικά, το δωμάτιο καταστράφηκε και χρειάστηκε να κληθεί η Πυροσβεστική για να σβήσει τη φωτιά.
Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.