ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κεντρικές Φυλακές: Άνανδρη η επίθεση σε Δεσμοφύλακα κατά την ώρα επιτέλεσης του καθήκοντός του

Κεντρικές Φυλακές: Άνανδρη η επίθεση σε Δεσμοφύλακα κατά την ώρα επιτέλεσης του καθήκοντός του

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες σωματικής επίθεσης σε μέλος του προσωπικού του Τμήματος Φυλακών από δύο κρατούμενους, γιατί επιτέλεσε το καθήκον του προβαίνοντας σε κατάσχεση απαγορευμένου αντικειμένου από το κελί κρατουμένου. Την άνανδρη επίθεση ακολούθησαν βρισιές και απειλές εναντίον των μελών του προσωπικού, αναφέρει ανακοίνωση του Κλάδου Προσωπικού Τμήματος Φυλακών για επίθεση σε Δεσμοφύλακα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, Αυτή η επίθεση είναι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, προκαλώντας έντονα αισθήματα αγανάκτησης και απόγνωσης. Αυτό είναι το περιβάλλον και η καθημερινότητα των συναδέλφων, των “παραχαϊδευμένων” κατά τα άλλα, δημοσίων υπαλλήλων. Αυτών που γίνονται στόχος βομβιστικών επιθέσεων, εμπρησμών, απειλών, βιαιοπραγιών, γιατί αγωνίζονται να επιτελέσουν σωστά και με αξιοπρέπεια, το λειτούργημα, το οποίο τους έχει ανατεθεί από την Πολιτεία.

Και είναι γι’ αυτό που επανειλημμένα ως Κλάδος και ως ΠΑΣΥΔΥ έχουμε τονίσει ότι η Πολιτεία οφείλει να μας παρέχει τα απαραίτητα εφόδια, για να μπορούμε να επιτελούμε σε ασφαλείς συνθήκες, σωστά και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο μας.

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο. Το προσωπικό καλείται να πάρει αποφάσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει τις επόμενες ημέρες για να καθορισθεί ημερομηνία για διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, για συζήτηση και απόφαση για πιθανή λήψη μέτρων. Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να προβεί άμεσα και χωρίς περαιτέρω κωλυσιεργία στη λήψη των επιβαλλόμενων αποφάσεων και ενεργειών για επίλυση των διαχρονικών και δισεπίλυτων προβλημάτων και δυσλειτουργιών, που αντιμετωπίζει το Τμήμα Φυλακών και που ανάμεσα σ’ άλλα θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και αυτήν ακόμα την ίδια τη ζωή των συναδέλφων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκε βλήμα στη θάλασσα του Ακάμα

Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκε βλήμα στη θάλασσα του Ακάμα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό βλήματος στη θάλασσα της Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top