Ανησυχία ΗΕ για εκτελέσεις στο Ιράν - Νεκροί 29 ανθρώποι

Ανησυχία ΗΕ για εκτελέσεις στο Ιράν - Νεκροί 29 ανθρώποι

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι οι ιρανικές αρχές φέρονται να έχουν εκτελέσει 29 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε εκπρόσωπός του την Παρασκευή.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που εκτελέστηκαν είχαν κριθεί ένοχοι για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Λιζ Θρόσελ.

Ο αριθμός των νεκρών δεν είχε επαληθευτεί ανεξάρτητα από τα Ηνωμένα Έθνη, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE