ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Περίπου 3.000 απομιμήσεις γνωστών επωνυμιών εντοπίστηκαν στην Αγία Νάπα

Περίπου 3.000 απομιμήσεις γνωστών επωνυμιών εντοπίστηκαν στην Αγία Νάπα

Συνολικά 3.064 προϊόντα απομιμήσεις γνωστών επωνυμιών εντόπισαν οι τελωνειακές αρχές σε τρία υποστατικά στην τουριστική περιοχή της Αγίας Νάπας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων, την Πέμπτη 8 Αυγούστου λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων διενήργησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε τρία υποστατικά στην τουριστική περιοχή Αγίας Νάπας, όπου εντόπισαν και προχώρησαν σε κατάσχεση σημαντικής ποσότητας ειδών που παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν συνολικά 3.064 τεμάχια προϊόντων (αθλητικός ρουχισμός, τσάντες, ζώνες, θήκες κινητών τηλεφώνων, αρώματα κ.λπ.) γνωστών επωνυμιών, τα οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν απομιμήσεις.

Οι ιδιοκτήτες των υποστατικών έκαναν παραδοχή των αδικημάτων και εγκατέλειψαν τα προϊόντα. Το Τμήμα Τελωνείων αποδέχθηκε τον εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων με την καταβολή συνολικού ποσού ύψους €4,280 και επιπρόσθετα €320 ως έξοδα για την καταστροφή τους.

Με αφορμή την πιο πάνω υπόθεση, το Τμήμα Τελωνείων απευθύνει έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά την αγορά προϊόντων, αφού στην αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες προϊόντα, τα οποία δεν είναι αυθεντικά και συνεπώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές των προϊόντων σε σχέση με την επωνυμία που αντιγράφουν.

Γενικότερα οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν, τονίζει το Τμήμα Τελωνείων, ότι τα προϊόντα απομιμήσεων παράγονται με ανήθικες διαδικασίες και καταναγκαστική ώθηση μικρών παιδιών σε εργασία, είναι επικίνδυνα ή επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια με κάποια από αυτά να προκαλούν ακόμα και θάνατο αλλά και ότι τα έσοδα από το εμπόριο των απομιμήσεων χρησιμοποιούνται στις περισσότερες περιπτώσεις για χρηματοδότηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top