LIKE ONLINE

Πώς να πείτε σε κάποιον ότι δεν ενδιαφέρεστε χωρίς να εξαφανιστείτε

Πώς να πείτε σε κάποιον ότι δεν ενδιαφέρεστε χωρίς να εξαφανιστείτε

Η καλύτερη φίλη σας, ο χειρότερος εχθρός σας και η μητέρα του πρώην σας θα συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: δεν είναι ωραίο να εξαφανίζεται κάποιος για τον οποίο ενδιαφέρεσαι, χωρίς καμιά εξήγηση.

Και παρόλο που ξέρουμε πόσο μπορεί να πληγωθεί κάποιος, συνεχίζουμε να το κάνουμε. Όταν είστε εσείς που έχετε τη δύναμη να το κάνετε μοιάζει φυσιολογικό απλά να σταματήσετε να απαντάτε σε μηνύματα και να καταλήξετε να κάνετε ghosting. Υπάρχουν όμως τρόποι για να πείτε σε κάποιον ότι πλέον δεν ενδιαφέρεστε, χωρίς να γίνεται καπνός.

Εκτιμήστε την κατάσταση

Τη στιγμή που αρχίζετε να σκέφτεστε το φευγιό, πάρτε χρόνο να εκτιμήσετε την κατάσταση. Προφανώς, δεν σας νιώθετε πια το ίδιο για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και προσπαθείτε να εξετάσετε όλα τα ενδεχόμενα. Αν αυτό είναι το θέμα, σκεφτείτε πόσο σοβαρά έχετε επενδύσει.

Αν απλώς έχετε ανταλλάξει μερικά μηνύματα σε κάποια εφαρμογή και δεν έχετε γνωριστεί από κοντά, δεν υπάρχει λόγος να δώσετε πολλές εξηγήσεις, πείτε ξεκάθαρα πως δεν ενδιαφέρεστε για κάτι περισσότερο, σταματήστε να απαντάτε και συνεχίστε τη ζωή σας. Αν έχετε βγει κάποια ραντεβού ή έχετε κάνει το πρώτο ραντεβού, να είστε ειλικρινής και να μιλήστε για τα συναισθήματά σας.

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να συνεχίζουν μια κατάσταση επειδή φοβούνται να είναι ειλικρινείς. Μπορεί να πάνε σε ένα ακόμα ραντεβού που δεν θέλουν για να αποφύγουν την αμήχανη φάση των εξηγήσεων. Αλλά ποια είναι η ουσία των ραντεβού; Να εντοπίσεις αν σου αρέσει ή όχι κάποιος και σε αυτό υπάρχει και το ενδεχόμενο της απόρριψης.

Η μοναδική εξαίρεση που δικαιολογεί το να εξαφανιστείτε χωρίς καμία εξήγηση είναι αν εκτιμήσετε την κατάσταση και διαπιστώσετε ότι μπορεί να ενέχει κίνδυνο.

Στείλτε ένα ειλικρινές μήνυμα

Αν το πρόβλημα είναι ότι δεν ταιριάζετε γενικά ή έχετε διαφορετική ενέργεια, τότε ο άνθρωπος αξίζει το σεβασμό σας και έχει το δικαίωμα να ξέρει τι πάει λάθος.

Το να εξαφανιστείτε και να αναρωτιέται τι τραγικό λάθος έκανε είναι περισσότερο οδυνηρό από το να στείλετε ένα μήνυμα και να πείτε: «ξέρεις, δεν θα δουλέψει αυτό μεταξύ μας» ή κάτι παρόμοιο. Οπότε επικεντρωθείτε στις εναλλακτικές του κειμένου του μηνύματος. Νικήστε την επιθυμία να πείτε ψέματα και δώστε μια απλή εξήγηση για τον λόγο που αποφάσισατε να πάτε παρακάτω.

Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινής με τον άλλο άνθρωπο έτσι ώστε να έχει τις απαντήσεις που χρειάζεται και να μη νιώσει άσχημα για τον εαυτό του.

Ίσως μείνετε φίλοι

Η αγάπη χωρίς ανταπόκριση είναι το ίδιο δυσάρεστη όσο το να εξαφανιστείτε. Αν, όμως, θέλετα να κρατήσετε αυτό τον άνθρωπο στη ζωή σας με έναν πλατωνικό τρόπο, ζητήστε του να κάνετε παρέα ως φίλοι.

Φυσικά, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει χρόνο να ξεπεράσει τα συναισθήματα του ή να πει ότι μια φιλία θα τον έκανε να νιώσει άβολα. Σε κάθε περίπτωση εσείς θα ξέρετε ότι προσπαθήσατε.

Είναι χίλιες φορές πιο εύκολο να εξαφανιστείτε και να αφήσεις ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας αμήχανης συζήτησης από το να είστε απλά ειλικρινής. Ωστόσο, σκεφτείτε όλες εκείνες τις φορές που το έκαναν σε εσάς και κάντε στους άλλους τη χάρη να ξεκαθαρίσετε μία κατάσταση με έναν ευγενικό και ειλικρινή τρόπο.

 ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top