ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έκρηξη σε καφετέρια: Πέρασαν χειροπέδες σε 35χρονο καταζητούμενο - Στην Ελλάδα η σύλληψη του

Έκρηξη σε καφετέρια: Πέρασαν χειροπέδες σε 35χρονο καταζητούμενο - Στην Ελλάδα η σύλληψη του

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ακόμη ενός υπόπτου για την έκρηξη που σημειώθηκε σε καφετέρια στη Λευκωσία, στις 22 Ιουνίου. Πρόκειται για άντρα ηλικίας 35 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Η έκρηξη στην καφετέρια σημειώθηκε γύρω στις 4.40 τα ξημερώματα, στις 22 Ιουνίου, 2024, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών στην πλαϊνή είσοδο του υποστατικού. Από τις εξετάσεις των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφείλεται στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας, με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος. Κατά τον χρόνο που εξερράγη η αυτοσχέδια βόμβα, πρόσωπα βρίσκονταν και εργάζονταν στο υποστατικό.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου, και απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, με τις εξετάσεις να διεξάγουν το ΤΑΕ Λευκωσίας σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λευκωσίας).

Από τις εξετάσεις που έγιναν, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 35χρονου. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, καθώς και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σχετικά με υπόθεση διάπραξης των αδικημάτων της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, της απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, της παράνομης κατοχής ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και άλλων αδικημάτων.

Η σύλληψη του 35χρονου έγινε στην Ελλάδα, όπου αυτός εντοπίστηκε από τις Ελληνικές Αρχές και συνελήφθη δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος που είχε εκδοθεί εναντίον του. Ακολούθησε δικαστική διαδικασία, κατά την οποία οι ελληνικές δικαστικές Αρχές ενέκριναν το αίτημα των κυπριακών Αρχών, για έκδοση του υπόπτου στην Κύπρο. Μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στην Ελλάδα, από όπου χθες, αεροπορικώς συνόδευσαν τον 35χρονο στην Κύπρο. Με την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 35χρονου, δυνάμει και του δικαστικού εντάλματος που είχε εκδοθεί εναντίον του.

Για την ίδια υπόθεση είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις άλλων έξι υπόπτων, επίσης δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, που εκδόθηκαν στη βάση στοιχείων που είχαν προκύψει από τις αστυνομικές εξετάσεις.  Συνελήφθησαν συγκεκριμένα, πέντε άντρες ηλικίας 35, 26, 23, 28 και 44 ετών και γυναίκα, ηλικίας 35 ετών. Οι 28χρονος, 44χρονος και 35χρονη αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, ενώ οι 35χρονος, 26χρονος και 23χρονος οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, για εκδίκαση της υπόθεσης. Αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι στις 24 Ιουλίου, με όρους που διέταξε το Δικαστήριο, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία τους ενώπιον του Δικαστηρίου. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 11 Οκτωβρίου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top