ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου

H σύγκρουση στο εσωτερικό για τον ρόλο της Κύπρου στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, οι κατηγορίες κατά κυπριακής εταιρείας για παραβίαση των κυρώσεων κατά Ρωσίας, προειδοποιήσεις εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια των πτήσεων, τα στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή πληθυσμού, οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό και η υποδοχή του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη, είναι τα βασικότερα θέματα που προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εκατομμύρια από τη Λευκορωσία κατέληγαν σε γραφεία στη Λευκωσία» και γράφει ότι κυπριακή εταιρεία κατηγορείται για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και ότι η αποκάλυψη προέκυψε ύστερα από έρευνα του Λευκορωσικού Κέντρου Ερευνών. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως από το Προεδρικό ‘σκαρώνουν έγκυρες πηγές’ για να καταρρίψουν τα γεγονότα γύρω από το Κυπριακό. Επίσης προβάλλει τις διπλωματικές κινήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

«’Ανάφλεξη’ στο εσωτερικό για τον ρόλο της Κύπρου στον πόλεμο» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που αναφέρει ότι η ανάφλεξη προέκυψε με την εδώ παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS WASP. Aλλού αναφέρεται σε πληροφορίες από τ/κ δημοσιεύματα για διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Επίσης ο «Π» προβάλλει την επιστροφή του αργυρού Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη από το Παρίσι και τη θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Σήμα κινδύνου για ασφάλεια πτήσεων» και γράφει για προειδοποιήσεις εμπειρογνώμονα προς Κυβέρνηση και Βουλή και για προβληματισμό κατά πόσο δόθηκαν λύσεις μετά την τραγωδία του 2005. Αλλού προβάλλει με φωτορεπορτάζ την άφιξη του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη. Ο «Φ» προβάλλει επίσης τις εξελίξεις γύρω από το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου.

«Εγκυμονεί κινδύνους η συγκέντρωση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή» που γράφει για τις προειδοποιήσεις ΑΚΕΛ πως η Κύπρος δεν πρέπει να είναι ορμητήριο ξένων στρατών και τις αναφορές σε εξυπηρέτηση αμερικανικών συμφερόντων. Προβάλλει αλλού τις εξελίξεις με την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Επίσης η «Χ» γράφει ότι ο Δήμος Παραλιμνίου έχασε μεγάλο ευρωπαϊκό κονδύλι για ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα.

Κάτω από τον τίτλο «Απογραφή: Πληθυσμιακή γήρανση της Κύπρου» η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail’’ αναφέρεται στα στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή για γήρανση του πληθυσμού και το γεγονός ότι στη χώρα διαμένουν περισσότεροι ηλικιωμένοι παρά παιδιά. Αλλού αναφέρει πως επιφυλάχθηκε υποδοχή ήρωα στον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη. Επίσης προβάλλει τις προειδοποιήσεις από συνδέσμους μέλη της ΟΕΒ για το καλώδιο Κύπρου-Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκε βλήμα στη θάλασσα του Ακάμα

Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκε βλήμα στη θάλασσα του Ακάμα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό βλήματος στη θάλασσα της Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top