Επέστρεψαν στην εργασία τους οι αχθοφόροι στο λιμάνι Λεμεσού

Επέστρεψαν στην εργασία τους οι αχθοφόροι στο λιμάνι Λεμεσού

Κανονικά στην εργασία τους επέστρεψαν το πρωί οι υπάλληλοι των αδειούχων λιμενικών αχθοφόρων στο Λιμάνι Λεμεσού, οι οποίοι αποφάσισαν άρση των απεργιακών μέτρων, αφού η εργοδοτική πλευρά παρουσιάστηκε έτοιμη να προχωρήσει σε απολύσεις.

Οι υπάλληλοι των αχθοφόρων έχουν πιάσει δουλειά από το πρωί, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο λιμενάρχης Γιώργος Ππούρος, προσθέτοντας ότι οι εργασίες στο λιμάνι της Λεμεσού γίνονται κανονικά.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Γραμματέας του κλάδου μεταφορών της ΣΕΚ Τίτος Τιμοθέου ανέφερε πως η εργοδοτική πλευρά είχε ετοιμάσει επιστολές απόλυσης, τις οποίες ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν παρέλαβαν, αφού μετά από έκτακτη συνέλευση τους χθες βράδυ, αποφάσισαν να άρουν τα απεργιακά μέτρα.

Οι 62 υπάλληλοι ζητούσαν όπως λάβουν άμεσα την αποζημίωση του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της εμπορικοποίησης των υπηρεσιών του λιμανιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE