Έτοιμη για ενεργοποίηση του Σχεδίου ΕΣΤΙΑ η Κύπρος - Ενημέρωσε τις διπλωματικές αποστολές το ΥΠΕΞ

Έτοιμη για ενεργοποίηση του Σχεδίου ΕΣΤΙΑ η Κύπρος - Ενημέρωσε τις διπλωματικές αποστολές το ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε την Παρασκευή όλες τις διπλωματικές αποστολές και τους διεθνείς οργανισμούς που είναι διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία ότι, ενόψει της τρέχουσας κατάστασης στην περιοχή, έχει ενεργοποιηθεί το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο ΕΣΤΙΑ για την υποδοχή και τον επαναπατρισμό, μέσω του εδάφους της Δημοκρατίας, ξένων πολιτών από την περιοχή όπου υπάρχει κρίση.

Σύμφωνα με τη ρηματική διακοίνωση (nobe verbale) του Υπουργείου ημερομηνίας 9 Αυγούστου, οποιαδήποτε σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο ESTIA αιτήματα (π.χ. υπερπτήσεις, προσγειώσεις, ελλιμενίσεις) μπορούν να υποβάλλονται στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κατηγορεί τον ΠτΔ για «προσβολή» των Τ/κ ο Τατάρ - «Εξυπηρετεί τις δικές του ατζέντες, οξύνει τις εντάσεις»

Κατηγορεί τον ΠτΔ για «προσβολή» των Τ/κ ο Τατάρ - «Εξυπηρετεί τις δικές του ατζέντες, οξύνει τις εντάσεις»

Για «προσβολή» των Τουρκοκυπρίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη με τις δηλώσεις του σε σχέση με την υπόθεση παράνομης κράτησης των 5 Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, κάνει λόγο ο Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE