Γερμανοί τουρίστες βανδάλισαν εθνικό πάρκο στις ΗΠΑ παίζοντας paintball

Γερμανοί τουρίστες βανδάλισαν εθνικό πάρκο στις ΗΠΑ παίζοντας paintball

Τρεις Γερμανοί τουρίστες είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα για τις φθορές που προκάλεσαν στο Εθνικό Πάρκο Τζόσουα Τρι στη Καλιφόρνια, όταν άρχισαν να παίζουν paintball.

Οι τουρίστες εκτόξευσαν μπάλες χρώματος σε πινακίδες, τουαλέτες και σε κάδους απορριμμάτων σε όλο το πάρκο.

Οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν τις ζημιές την Κυριακή. Οι φύλακες ανέκριναν στη συνέχεια τους τουρίστες, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι είχαν ρίξει σφαιρίδια χρώματος με όπλο paintball και σφεντόνες. Από τους τουρίστες κατέσχεσαν τρεις σφεντόνες, έναν μαρκαδόρο και μπάλες paintball και άλλο εξοπλισμό. Ο βανδαλισμός ενός εθνικού πάρκου των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το BBC, επισύρει μέγιστη ποινή 5.000 δολαρίων (4.570 ευρώ), καθώς και το ενδεχόμενο ποινής φυλάκισης έως και έξι μηνών.

Πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Εθνικό Πάρκο Τζόσουα Τρι κάθε χρόνο, για να δουν από κοντά τα δέντρα τζόσουα (ένα είδος γιούκας που ζει 150 χρόνια) και τους βράχους της ερήμου. Η έκταση του πάρκου είναι περίπου 3.500 τ.χλμ., δηλαδή διπλάσια από τη Λέσβο. Το 2019 ένας μικρός αριθμός από δέντρα του πάρκου καταστράφηκαν από βάνδαλους.

Οι οικολόγοι προειδοποίησαν τότε ότι επειδή τα δέντρα ζουν 150 χρόνια και αναπτύσσονται πολύ αργά, θα μπορούσαν να χρειαστούν περισσότερα από 100 χρόνια για να αντιστραφεί αυτή η ζημιά.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έτοιμος για διευρυμένη διάσκεψη ο ΠτΔ - «Ας αφήσουμε τις δηλώσεις, αστείο επιχείρημα ότι επηρεάζουν οι βουλευτικές»

Έτοιμος για διευρυμένη διάσκεψη ο ΠτΔ - «Ας αφήσουμε τις δηλώσεις, αστείο επιχείρημα ότι επηρεάζουν οι βουλευτικές»

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις είπε ότι στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όταν επανέλαβε, σε δηλώσεις του την Κυριακή, την ετοιμότητά του, ακόμα και την ερχόμενη βδομάδα να προσέλθει σε μια διευρυμένη διάσκεψη, στην οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο Πρόεδρος κάλεσε όλες τις πλευρές να αποδείξουν στην πράξη την ετοιμότητά τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE