ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι φόβοι για επέκταση της κρίσης, η ενεργοποίηση του Σχεδίου "Εστία", το Κυπριακό μετά την απόρριψη από την τουρκική πλευρά μιας τριμερούς συνάντησης, ο πληθωρισμός, τα προβλήματα στην πολιτική αεροπορία, καθώς και τα ενεργειακά είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα Κυριακή οι εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Απο τις ραγδαίες εξελίξεις στη ραγδαία επιδείνωση" γράφει ότι "ο Χριστοδουλίδης σκότωσε εν τη γενέσει της την προσπάθεια του ΓΓ του ΟηΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ότι "έξαλλοι στα Ηνωμένα Εθνη μιλούν για σκόπιμο τακτικισμό που στόχευε στη δημόσια απορριψη από τον Τατάρ". Σε άλλο της θέμα  η εφημερίδα αναφέρεται στο διπλό φονικό στη Λεμεσό και γράφει ότι οι δολοφονίες έγιναν για τα ναρκωτικά. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στα 19 χρόνια μετά την τραγωδία του αεροσκάφους της 'Ηλιος' και ότι ο Υπ. Μεταφορών "παραδέχεται ότι τα προβλήματα στην πολιτική αεροπορία υπάρχουν ακόμα".

Ο "Πολίτης" με τίτλο στο κύριο του θέμα "Οι Κύπριοι φοβούνται εμπλοκή στον πόλεμο" παραθέτει έρευνα της RetailZoom για λογαριασμό του 'Π' σύμφωνα με την οποία 9 στους 10 πολίτες φοβούνται τη μεγάλη ροή μεταναστών και την πρόκληση νέας οικονομικής κρίσης,ενώ εκφράζεται ανησυχία για εμπλοκή της Κύπρου σε έναν περιφερειακό πόλεμο. Αλλού παραθέτει συνέντευξη με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Μενέλαο Μενελάου ο οποίος είπε ότι έπρεπε να αποκαλυφθεί ποιος παρεμποδίζει την προσπάθεια. Αλλού αναφέρεται στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και γράφει ότι είναι στα σκαριά η μεγαλύτερη επέκτασή του.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Όλο το παρασκήνιο του τουρκικού 'όχι'" γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Άγκυρα, με διπλωματικό τρόπο, χωρίς να διαφοροποιείται ποσώς από τις θέσεις της, επιχείρησε να εξασφαλίσει ανταλλάγματα ώστε να συναινέσει στην πραγματοποίηση συνάντησης είτε με δική της συμμετοχή είτε μόνο του Τατάρ. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι αλλάζουν έξι νομοθεσίες και ότι θα μπει φραγμός σε άναμμα φωτιάς και εμπρησμούς με 10 +1 αναθεωρήσεις. Γράφει ακόμη ότι το Δημοσιονομικό Συμβούλιο απευθύνει μήνυμα προειδοποίηση προς την κυβέρνηση για κατεπείγουσα μείωση των ανελαστικών δαπανών.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Με 'κομμένη την ανάσα' ενόψει της ιερής μέρας των Εβραίων Tisha B'An", γράφει στο κύριο της θέμα για παρασκηνιακή διπλωματία υπό τον φόβο περαιτέρω ανάφλεξης στα επόμενα 24ωρα και ότι το ΑΚΕΛ  δηλώνει ότι η Κύπρος δεν πρέπει να εκτεθεί σε κινδύνους και να καταστεί στόχος και να περιοριστεί στην ανθρωπιστική βοήθεια. Αλλού αναφέρεται σε σημαντική στροφή των Κυπρίων φοιτητών για σπουδές στη χώρα τους  τα τελευταία χρόνια αν και καταγράφεται παράλληλα αύξηση των φοιτητών που επιλέγουν το εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι μπαίνει στην πράξη το σχέδιο δράσης για τάξη στο Μακένζι στη Λάρνακα.

Η αγγλόγλωσση "Sunday Mail" με τίτλο "'Δεν ήθελα ποτέ να φύγω από την Κύπρο'" αναφέρεται στην ιστορία τριών αδελφών από την Ακανθού, που μετά την δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής αναγκάστηκαν να φύγουν στις ΗΠΑ έχοντας χαραγμένες για πάντα τις μνήμες του 1974. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε όλες τις ξένες διπλωματικές υπηρεσίες στο νησί ότι έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο 'Εστία' για επαναπατρισμό πολιτών τρίτων χωρών από τη Μέση Ανατολή εάν παραστεί ανάγκη. Προβάλλει επίσης φωτογραφία από τον βομβαρδισμό σχολείου/καταφυγίου από το Ισραήλ στη Γάζα με 100 περίπου νεκρούς, αριθμό που αμφισβητεί το Ισραήλ.

Η «Η Καθημερινή της Κυριακής» με τίτλο στο κύριο της θέμα "Το Κυπριακό στη στενωπό των διεθνών συγκυρίων" γράφει ότι η άρνηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη να παρακαθίσει σε τριμερή μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας, που τέθηκε ως βολιδοσκόπηση, από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη θεωρήθηκε ως το ναυάγιο της όποιας προσπάθειας για τριμερή συνάντηση εντός Αυγούστου. Αλλού, αναφέρεται στα θρησκευτικά μνημεία της νέας πόλης της Αμμοχώστου. Γράφει ακόμη ότι την ίδια ώρα που το τερματικό λαμβάνει προεκτάσεις σκανδάλου διαπιστώνεται πως η διαπραγμάτευση μεταξύ της Λευκωσίας και της κοινοπραξίας του "Αφροδίτη" παραμένει ανοιχτή και δύσκολη.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο "Ατσάλινη ασπίδα από τις ΗΠΑ  καλύπτει την Κύπρο" γράφει ότι πήρε φωτιά η διπλωματία, και δη των ΗΠΑ, για να αποτραπούν τα χειρότερα στη Μέση Ανατολή. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει για τον πληθωρισμό και ότι σε ένα χρόνο η τιμή του ελαιολάδου αυξήθηκε 62% και των φρέσκων λαχανικών 20%. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι πάνω από 1.000 οι ασυνόδευτοι ανήλικοι στην Κύπρο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Στο Νοσοκομείο ε/κ άνδρας που έκλεψε τροχόσπιτο στα κατεχόμενα - Η κατάσταση υγείας του

• Κρίσιμα 60χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας - Επιχειρούσε να ανάψει κάρβουνα και υπέστη εγκαύματα

• Ευλογιά των πιθήκων: Πρέπει να ανησυχήσουμε στην Κύπρο; Ο Δρ. Καραγιάννης δίνει απαντήσεις

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Ταξιδεύεις με βρέφος; Τι ισχύει για εισιτήρια, αποσκευές και καροτσάκι - Οι χώροι θηλασμού και αλλαγής πάνας στα αεροδρόμια



Επιθέσεις κατά ντελιβεράδων: Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο - Καταζητούνται ακόμα δύο - Δείτε βίντεο

Επιθέσεις κατά ντελιβεράδων: Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο - Καταζητούνται ακόμα δύο - Δείτε βίντεο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι διανομείς φαγητού στη Λεμεσό. Διαμαρτυρήθηκαν για τα συχνά επεισόδια βίας εις βάρος τους ζητώντας προστασία στην εκτέλεση της εργασίας τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top