ΔΙΕΘΝΗ

TASS: Εκδόθηκε από την Κύπρο στις ΗΠΑ Ρώσος υπήκοος - Αντιμέτωπος με 11 κατηγορίες

TASS: Εκδόθηκε από την Κύπρο στις ΗΠΑ Ρώσος υπήκοος - Αντιμέτωπος με 11 κατηγορίες

Το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη ειδοποιήθηκε από τις αμερικανικές αρχές για την έκδοση από την Κυπριακή Δημοκρατία στις ΗΠΑ του Ρώσου υπηκόου Aρτούρ Πετρόφ, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη εξαγωγή στη Ρωσία ειδών μικροηλεκτρονικής τεχνολογίας αμερικανικής κατασκευής, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη, Αλεξάντρ Ζαχάροφ.

Ο Α. Πετρόφ έχει διπλή υπηκοότητα, Ρωσίας και Γερμανίας, και οι Ρώσοι διπλωμάτες υπέβαλαν ήδη αίτημα τηλεφωνικής επικοινωνίας και κατόπιν συνάντησης μαζί του, όπως αναφέρεται.

Όπως αναφέρει το TASS, το Yπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 9 Αυγούστου ότι ο Πετρόφ εκδόθηκε στις ΗΠΑ και οδηγήθηκε ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου με 11 συνολικά κατηγορίες, η ποινή για κάθε μία από τις οποίες κυμαίνεται από 5 έως 20 χρόνια φυλάκισης.

Αναφέρεται ακόμη πως ο 34χρονος Α. Πετρόφ συνελήφθη στην Κύπρο στις 26 Αυγούστου 2023, κατόπιν αιτήματος της Ουάσιγκτον, και πως κατά το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης «φέρεται να ήταν μέλος ενός δικτύου», το οποίο, μετά την έναρξη της ρωσικής πολεμικής επιχείρησης στην Ουκρανία κατηγορείται ότι πραγματοποίησε για τις ανάγκες ρωσικής εταιρείας «παράνομη εξαγωγή μεγάλου όγκου μικροηλεκτρονικού εξοπλισμού», όπως μεταδίδει το TASS, σημειώνοντας ότι κατά τον ισχυρισμό του αμερικανικού δημοσίου «η δραστηριότητα αυτή διεξήχθη για να παρακαμφθούν οι περιορισμοί των ΗΠΑ στις αποστολές ορισμένων τύπων εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας προς τη Ρωσία».

Όπως σημειώνει το TASS, ο Α. Πετρόφ δήλωσε εξαρχής ότι θεωρεί πως «η υπόθεσή του έχει πολιτικά κίνητρα» και ότι διώκεται απλώς και μόνο γιατί είναι «Ρώσος επιχειρηματίας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Στο Νοσοκομείο ε/κ άνδρας που έκλεψε τροχόσπιτο στα κατεχόμενα - Η κατάσταση υγείας του

• Κρίσιμα 60χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας - Επιχειρούσε να ανάψει κάρβουνα και υπέστη εγκαύματα

• Ευλογιά των πιθήκων: Πρέπει να ανησυχήσουμε στην Κύπρο; Ο Δρ. Καραγιάννης δίνει απαντήσεις

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Ταξιδεύεις με βρέφος; Τι ισχύει για εισιτήρια, αποσκευές και καροτσάκι - Οι χώροι θηλασμού και αλλαγής πάνας στα αεροδρόμια



Επιθέσεις κατά ντελιβεράδων: Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο - Καταζητούνται ακόμα δύο - Δείτε βίντεο

Επιθέσεις κατά ντελιβεράδων: Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο - Καταζητούνται ακόμα δύο - Δείτε βίντεο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι διανομείς φαγητού στη Λεμεσό. Διαμαρτυρήθηκαν για τα συχνά επεισόδια βίας εις βάρος τους ζητώντας προστασία στην εκτέλεση της εργασίας τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top