Παπαναστασίου: «Εντός Αυγούστου οι αποφάσεις με το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ»

Παπαναστασίου: «Εντός Αυγούστου οι αποφάσεις με το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ»

Εντός Αυγούστου θα παρθούν οι αποφάσεις αναφορικά με το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Παπαναστασίου είπε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται απόφαση από την ΡΑΕΚ, στη βάση των νέων στοιχείων που κατέθεσε ενώπιον Αρχής, ο ΑΔΜΗΕ.

Τόνισε ότι το έργο είναι σε εξέλιξη, αφού ήδη έγιναν έρευνες βυθού στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ωστόσο, υπέδειξε πως εάν καταδειχθεί ότι το έργο δεν είναι οικονομικά βιώσιμο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκαταλειφθεί.

Εξήγησε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξεύρει άλλον Φορέα Υλοποίησης του έργου.

Ο κύριος Παπαναστασίου επισήμανε πως πρόκειται για ένα έργο το οποίο τερματίζει την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου και για το λόγο αυτό, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ της υλοποίησής του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρεται σήμερα, το επίκεντρο των εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες για μια επαφή που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία της διαδικασίας τους επόμενους μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE