Ο στρατός σφραγίζει περιοχές κοντά στη Γάζα λόγω ακροδεξιών

Ο στρατός σφραγίζει περιοχές κοντά στη Γάζα λόγω ακροδεξιών

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία κήρυξαν πριν από λίγο αρκετές περιοχές που γειτνιάζουν με τη Γάζα ως κλειστό στρατιωτικό έδαφος.

Η απόφαση ήρθε μετά την πρόθεση ακροδεξιών να φτάσουν στα σύνορα απόψε προκειμένου να πραγματοποιήσουν «συγκέντρωση προσευχής» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Tisha B’Av της θρησκευτικής γιορτής του Ιουδαϊσμού για την καταστροφή του Πρώτου και του Δεύτερου Ναού του Σολομώντα.

Ο φόβος των αρχών είναι πως εάν αφεθούν εκατοντάδες από αυτούς θα προσπαθήσουν να περάσουν.

Την Πέμπτη, η βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος του Μπεν Γκβιρ «Οτζμά Γεχουντίτ» («Εβραϊκή Δύναμη») Λιμόρ Χαρ-Μέλεχ είχε δηλώσει ότι «η μόνη απάντηση στους εχθρούς μας είναι να επιστρέψουμε στη Λωρίδα της Γάζας. Εάν δεν το απαιτήσουμε τώρα δεν θα συμβεί, γιατί τώρα μιλάμε ήδη για την επόμενη μέρα».

Ερωτηθείσα εάν θα σεβαστούν μια διαταγή του Στρατού για κλείσιμο της περιοχής (σ.σ. αυτό που έγινε σήμερα) η Χαρ-Μέλεχ είχε αρνηθεί να απαντήσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE