Ο στρατός σφραγίζει περιοχές κοντά στη Γάζα λόγω ακροδεξιών

Ο στρατός σφραγίζει περιοχές κοντά στη Γάζα λόγω ακροδεξιών

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία κήρυξαν πριν από λίγο αρκετές περιοχές που γειτνιάζουν με τη Γάζα ως κλειστό στρατιωτικό έδαφος.

Η απόφαση ήρθε μετά την πρόθεση ακροδεξιών να φτάσουν στα σύνορα απόψε προκειμένου να πραγματοποιήσουν «συγκέντρωση προσευχής» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Tisha B’Av της θρησκευτικής γιορτής του Ιουδαϊσμού για την καταστροφή του Πρώτου και του Δεύτερου Ναού του Σολομώντα.

Ο φόβος των αρχών είναι πως εάν αφεθούν εκατοντάδες από αυτούς θα προσπαθήσουν να περάσουν.

Την Πέμπτη, η βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος του Μπεν Γκβιρ «Οτζμά Γεχουντίτ» («Εβραϊκή Δύναμη») Λιμόρ Χαρ-Μέλεχ είχε δηλώσει ότι «η μόνη απάντηση στους εχθρούς μας είναι να επιστρέψουμε στη Λωρίδα της Γάζας. Εάν δεν το απαιτήσουμε τώρα δεν θα συμβεί, γιατί τώρα μιλάμε ήδη για την επόμενη μέρα».

Ερωτηθείσα εάν θα σεβαστούν μια διαταγή του Στρατού για κλείσιμο της περιοχής (σ.σ. αυτό που έγινε σήμερα) η Χαρ-Μέλεχ είχε αρνηθεί να απαντήσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE