Ξεκίνησε την αγορά κυπριακών ομολόγων το Ευρωσύστημα

Ξεκίνησε την αγορά κυπριακών ομολόγων το Ευρωσύστημα

Το Ευρωσύστημα ξεκίνησε την Τετάρτη,07/10/2015, τον δεύτερο κύκλο αγορών κυπριακών κυβερνητικών ομολόγων στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος Αγορών Στοιχείων Ενεργητικού του Δημόσιου Τομέα στις δευτερογενείς αγορές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οπως δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, αυτό αποτελεί επακόλουθο της θετικής έκβασης της αξιολόγησης του Προγράμματος Στήριξης για την Κύπρο, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την διενέργεια αγορών κυπριακών κυβερνητικών ομολόγων.

Μετά  τη χθεσινή απόφαση (06/10/2015) του συμβουλίου διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, είπε, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Κύπρο ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση με θετική έκβαση.

Το Ευρωσύστημα πραγματοποίησε αγορές κυπριακών κυβερνητικών ομολόγων για πρώτη φορά στο πλαίσιο του PSPP τον περασμένο Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE