ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το πρώτο International Street Festival στην Παφο!

Το πρώτο International Street Festival στην Παφο!

Η Κύπρος για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει Υπαίθριο Φεστιβάλ Καλλιτεχνών Δρόμου στην Πάφο (Pafos International Street Festival). Εμπνευσμένο από τα δημοφιλή ευρωπαϊκά υπαίθρια φεστιβάλ δρόμου, το πρώτο Pafos International Street Festival θα είναι μια εβδομάδα οικογενειακής ψυχαγωγίας για Κύπριους και τουρίστες.

Από την 26η Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2024, από τις 7:00 μέχρι τις 11:00μμ, θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία παραστάσεων από 20 διεθνείς καλλιτέχνες σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου στην Κάτω Πάφο και σε δύο πλατείες στο Κτήμα (πόλη της Πάφου).

Προγραμματίζονται έως και 28 παραστάσεις κάθε μέρα για επτά συνεχόμενες ημέρες, δημιουργώντας έτσι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ στην Κύπρο!

Εξαίρετοι καλλιτέχνες, όπως οι Paul Morocco & Olé από τις ΗΠΑ, οι Schuberth & Kapeller από την Αυστρία, ο Domenyk La Terra από την Αυστραλία, o Kwabana Lindsay από τη Βρεττανία, οι Duo Santus από Γαλλία και άλλοι, θα ενθουσιάσουν το κοινό με μουσική, χορό, ακροβατικά, ζογκλέρ, σχοινοβασία, κωμικά νούμερα, σόου με φωτιές, και πολλά άλλα.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι θα έρθουν καλλιτέχνες και από τις πέντε ηπείρους!

Αυτό το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό για όλους (δεν απαιτούνται εισιτήρια). Θα είναι ένα πολυήμερο φεστιβάλ όπου θα αποφασίζουν οι παρευρισκόμενοι στο τέλος της κάθε παράστασης τι θα πληρώνουν τον κάθε καλλιτέχνη. Οι παραστάσεις σε δημόσιους χώρους με φιλοδωρήματα, η “παράδοση του καπέλου (ή busking)”, υπάρχει εδώ και αιώνες στην Ευρώπη.

Η συνεισφορά κάθε ενός από το κοινό παραδοσιακά δίνεται μέσα σ’ένα καπέλο που περνά ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στο τέλος της παράστασης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πάφου και τη χορηγία αρκετών τοπικών οργανισμών και επιχειρήσεων, όπως The American University of Beirut Mediterraneo, Neapolis University, Caffe Nero, Pafos Zoo, Island Blue, Dionysos Central Hotel, Sofianna Hotel & Resort, Anemi Hotel & Suites, Mayfair Hotel & Gardens, Εστιατόριο Δημόκριτος, και άλλων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μια ομάδα τοπικών εθελοντών θα είναι διαθέσιμοι για να απαντούν σε ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι περαστικοί και να διασφαλίζουν ότι το Φεστιβάλ θα διεξάγεται ομαλά.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 10:00μμ, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί ειδική παράσταση με πολλούς καλλιτέχνες μαζί, στην τοποθεσία τα Μπάνια, για τη συγκέντρωση χρημάτων για την Ομάδα Στήριξης Καρκινοπαθών Πάφου. Μετά θα ακολουθήσει πάρτι με χορό και μουσική με τον Κύπριο DJ Hadjimike μέχρι τις πρωϊνές ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα μας: https://pafosisfestival.com/

Για oποιεσδήποτε απορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Jane Kayantas στο [email protected] ή στο 97.77.9125

Domenyk La Terra από την Αυστραλία

Mariano Guz από την Αργεντινή

Duo Santus από τη Γαλλία

Tom Timon από τις ΗΠΑ

Paul Morocco & Olé από τις ΗΠΑ και την Ισπανία

Creme & Brulè από την Ιταλία

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top