ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κίπρις»: Με πείρα στο Κυπριακό ο νέος «πρέσβης» Τουρκίας στα κατεχόμενα

«Κίπρις»: Με πείρα στο Κυπριακό ο νέος «πρέσβης» Τουρκίας στα κατεχόμενα

Ο σημερινός τουρκοκυπριακός Τύπος σκιαγραφεί το προφίλ του νέου «πρέσβη» της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, Γιασίν Σερίμ, εστιάζοντας στην εμπειρία του σε θέματα διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής.

Η εφημερίδα "Κίπρις" αναφέρει, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών πως ο Σερίμ έχει διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης (2010-2012), εργαζόμενος για την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ. Ακολούθησαν θέσεις στο γραφείο του Πρωθυπουργού και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ υπήρξε σύμβουλος του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού (2015-2016) και του Υπουργού Εξωτερικών (2016-2018). Σημαντική υπήρξε η συμμετοχή του στις συνομιλίες για το Κυπριακό, τόσο στη Γενεύη όσο και στο Κραν Μοντάνα. Από το 2018 έως το 2020 διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών, ενώ ανέλαβε και καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Παγκόσμιων και Ανθρωπιστικών Θεμάτων του Υπουργείου (2020-2022), όπως αναφέρεται.

Η εφημερίδα τονίζει ιδιαίτερα τη θητεία του ως Υφυπουργού Εξωτερικών, κατά την οποία διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, συνεργαζόμενος με κορυφαίους διπλωμάτες όπως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Χακάν Φιντάν.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι ο διορισμός του Σερίμ στα κατεχόμενα αποτελεί ένδειξη της αποφασιστικότητας της Τουρκίας στο Κυπριακό και της πρόθεσής της να ενισχύσει τις σχέσεις με την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Υπογραμμίζει πως πρόκειται για τον πρώτο «πρέσβη» που έχει σπουδάσει στην Κύπρο και γνωρίζει από πρώτο χέρι την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Την ίδια στιγμή, η «Χαλκίν Σεσί» αναφέρει ότι ο Σερίμ συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Τζεβντέτ Γιλμάζ, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων και της συνεργασίας Τουρκίας – κατεχομένων.

Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη η «Κίπρις Ποστασί» γράφει ότι o αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ζαφέρ Σιράκαγια ανακοίνωσε ότι ο Εμρέ Καγιά διορίστηκε ως αντιπρόσωπος του AKP στα κατεχόμενα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top