ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να βγει «άσπρος καπνός» στη συνάντηση του Υπουργείου Μεταφορών την ερχόμενη Δευτέρα

Να βγει «άσπρος καπνός» στη συνάντηση του Υπουργείου Μεταφορών την ερχόμενη Δευτέρα

Να μπουν σε ράγες υλοποίησης, το συντομότερο, τα έργα στη μαρίνα Λάρνακας που εξήγγειλε την 1η Αυγούστου ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, θα ζητήσουν τα μέλη της Ad Hoc επιτροπής της πόλης, τα οποία το πρωί της προσεχούς Δευτέρας (19/8) αναμένεται να συναντηθούν με τον Αλέξη Βαφεάδη στο γραφείο του.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο οποίος θα είναι επικεφαλής των παραγόντων της πόλης που θα συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό (στην παρουσία και υπηρεσιακών λειτουργών του Δήμου Λάρνακας), δήλωσε ότι θα ζητηθεί ο καθορισμός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων όχι μόνο για την έναρξη των έργων στη μαρίνα τα οποία ήδη έχει εξαγγείλει ο κ.Βαφεάδης, αλλά και για το πώς προχωρεί η υλοποίηση της υπόλοιπης ανάπτυξης σε λιμάνι και μαρίνα, μετά το ναυάγιο της επένδυσης – μαμούθ από την πρώην ανάδοχο εταιρεία Kition Ocean Holdings.

Επιπλέον, ο κ.Βύρας ανέφερε ότι θα ζητηθεί από τον υπουργό να καθοριστούν οι διαδικασίες και η μεθοδολογία που θ’ ακολουθηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη των δύο χώρων, λαμβάνοντας υπόψη την ήδη ειλημμένη απόφαση για ξεχωριστές αναπτύξεις και όχι για ενιαία ανάπτυξη. Με την θέση αυτή συμφωνεί απόλυτα και ο Δήμος Λάρνακας, έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες ενιαίας ανάπτυξης. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι μία εποικοδομητική συνάντηση, κατά την οποία θα παρθούν αποφάσεις για το πώς προχωρούμε από δω και μπρος με το έργο, το οποίο με την υλοποίησή του όχι μόνο θ’ αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Λάρνακας, αλλά και θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Τα έργα που εξαγγέλθηκαν

Υπενθυμίζουμε, ότι την 1η Αυγούστου ο Υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε σειρά έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το κράτος, όπως είναι η συντήρηση και η αναβάθμιση της υφιστάμενης μαρίνας, η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν εκβάθυνση της θαλάσσιας έκτασης περί τα 25.000 τ.μ. στο στόμιο της μαρίνας και συντήρηση εντός της θαλάσσιας ζώνης. Ωστόσο, τα έργα δεν θα περιλαμβάνουν επέκταση της χωρητικότητας της μαρίνας.

Ο Αλ. Βαφεάδης ανακοίνωσε, επίσης, την ανέγερση ναυτικού ομίλου (Yacht Club), τη δημιουργία πάρκου και χώρων πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέου χώρου για ανέλκυση και συντήρηση σκαφών. Όσον αφορά το Yacht Club, ο υπουργός είπε ότι θα περιλαμβάνει γραφεία για χρήση από τη διεύθυνση της μαρίνας, κρατικές υπηρεσίες και χώρους ψυχαγωγίας για το κοινό (καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια).

Όπως ανέφερε, στόχος είναι το έργο αυτό να εξελιχθεί σε κοινωνικό χώρο ψυχαγωγίας για τους πολίτες και παροχής υπηρεσιών για τους χρήστες της μαρίνας. Το συνολικό κόστος των έργων που εξήγγειλε το Υπουργείο Μεταφορών εκτιμάται γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Αναφορικά με τα έργα επέκτασης της χωρητικότητας του λιμανιού και της μαρίνας, η προσέγγιση του κράτους και του Δήμου Λάρνακας είναι κοινή, ότι δηλαδή η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί μετά τη διενέργεια μελέτης από εμπειρογνώμονες - τεχνοκράτες.

Οι τελευταίες εξαγγελίες Αλέξη Βαφεάδη ικανοποίησαν τις τοπικές αρχές και τους φορείς της Λάρνακας, οι οποίοι πλέον αναμένουν να γίνουν πράξη, με πρώτο βήμα την ανακοίνωση χρονοδιαγραμμάτων έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



ΥΠΕΞ:  «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

ΥΠΕΞ: «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

Ας τερματίσουμε την κατοχή, ας γιατρέψουμε τις πληγές και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος με αφορμή την 50ή επέτειο από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top