ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου

Η εφαρμογή του σχεδίου «Εστία» στην Κύπρο για εκκένωση ξένων υπηκόων ξένων χωρών εφόσον παραστεί ανάγκη λόγω πιθανής κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, οι ζημιές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην Αττική καθώς και o θάνατος μιας γυναίκας η σορός της οποίας βρέθηκε απανθρακωμένη, οι προβλέψεις για αισθητά υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες στις αρχές Σεπτεμβρίου, η επέτειος της β' φάσης της τουρκκής εισβολής στην Κύπρο, και η συμπλήρωση σήμερα 19 χρόνων από το αεροπορικό δυστύχημα της «Ήλιος» είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Πλησιάζει η ώρα μηδέν για τη Μέση Ανατολή" γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι μέχρι και αύριο αναμένεται πως θα αρχίσουν τα χτυπήματα στο Ισραήλ.  Γράφει, επίσης, ότι η πυρκαγιά στην Αττική άφησε πίσω της μια νεκρή και δεκάδες σπίτια και υποστατικά στις φλόγες. Γράφει αλλού ότι συμπληρώνονται σήμερα 19 χρόνια από τη συντριβή του μοιραίου Boeing στο Γραμματικό που οδήγησε στον θάνατο 121 ανθρώπους.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Η αγωνία στο ‘κόκκινο’ με οπλοστάσια που τρομάζουν» γράφει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο για τις στρατιωτικές δυνάμεις, το Ιράν κατέχει την 14η θέση και το Ισραήλ τη  17η και η αγωνία για στρατιωτική σύρραξη μεταξύ τους έχει κτυπ΄σει "κόκκινο". Αλλού αναφέρει ότι αισθητά υψηλότερες από τις κανονικές αναμένεται να είναι οι θερμοκρασίες και στις αρχές του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με το Climate Watch της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Γράφει επίσης ότι μαζεύτηκαν 110 κιλά σκουπίδια σε λίγες ώρες στις παραλίες.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «100 χιλ. άτομα μέσω Εστίας» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι στις 100 χιλιάδες ανέρχονται οι πολίτες χωρών που θα χρειαστεί να μετακινηθούν σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, μέσω του σχεδίου Εστία. Προβάλλει επίσης τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στην Αττική, αναφέροντας ότι μαυρίλα, θλίψη και πόνος συνθέτουν το σκηνικό της κόλασης στην οποία ζουν χιλιάδες άνθρωποι στην περιοχή. Αλλού αναφέρει ότι είναι χιλιάδες τα ανεπίδοτα εξώδικα από τις κάμερες και έρχονται και δύο λίστες για κακοπληρωτές.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «H Αμμόχωστος μάς κοιτάζει προδομένη…καρτερεί 50 χρόνια λευτεριά!» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι με εντολές των πραξικοπηματιών εγκαταλείφθηκε η πόλη της Αμμοχώστου και παραδόθηκε αμαχητί στον τουρκικό στρατό. Αλλού αναφέρεται σε εκτόξευση ρουκετών και εκρήξεις στο Τελ Αβίβ καθώς σε νέα ναυτική άσκηση από το Ιράν. Γράφει επίσης ότι μετρούν τις ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Οι Καναδοί ετοιμάζονται για εκκένωση μέσω Κύπρου» γράφει ότι η Κυβέρνηση του Καναδά και η Κυπριακή Δημοκρατία έχουν φθάσει σε συμφωνία για τη διαδικασία επείγουσας εκκένωσης πολιτών σε περίπτωση που απειληθούν ζωές λόγω της κλιμακούμενης κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Προβάλλει επίσης έκκληση του Κινήματος Οικολόγων για απαγόρευση των τετράτροχων μοτοσικλετών στον Ακάμα. Γράφει αλλού ότι εθελοντές μάζεψαν πέραν των 110 κιλών σκουπιδιών από παραλίες  της Κύπρου.

H εβδομαδιαία οικονομική «Η Καθημερινή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Εσοδα εκατομμυρίων γίνονται καπνός» γράφει ότι σε έξαρση βρίσκεται η παράνομη μεταφορά και διάθεση αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων από τα κατεχόμενα. Γράφει επίσης ότι ηλιακοί συλλέκτες που τοποθετούνται εύκολα σε αυλές και μπαλκόνια ολοένα και συχνότερα εμφανίζονται στη Γερμανία. Προβάλλει επίσης τις ανησυχίες από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top