ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Όλες οι λεπτομέρειες

Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Όλες οι λεπτομέρειες

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ΥΕΚΨΠ) ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για πρόσληψη επτά Επιστημονικών Συνεργατών για θέματα Έρευνας & Καινοτομίας, Ψηφιακής Πολιτικής & Επικοινωνιών, και Κυβερνοασφάλειας για τις ανάγκες της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ενόψει της ανάληψης από την Κυπριακή Δημοκρατία της Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Η πλήρωση των θέσεων αυτών θα γίνει στη βάση πλήρους απασχόλησης, με συμβόλαιο που διέπεται από τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας για μισθωτούς ιδιωτικού δικαίου και για μέγιστη περίοδο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2026.

Ο ακαθάριστος ετήσιος μισθός ανέρχεται σε €61.397. Παρέχεται επιπρόσθετα 13ος μισθός. O ετήσιος ακαθάριστος μισθός θα αναθεωρηθεί από 01/07/2025.

Από το ποσό των απολαβών που αναφέρεται πιο πάνω θα αφαιρούνται οι διάφορες εισφορές/αποκοπές, οι οποίες προβλέπονται στο κυπριακό δίκαιο για μισθωτούς ιδιωτικού δικαίου.

Απαιτούμενα Προσόντα και Προϋποθέσεις:

1. Πανεπιστημιακό Δίπλωμα ή ισότιμο προσόν σε ένα τουλάχιστον από τα ακόλουθα θέματα ή συνδυασμό θεμάτων αυτών:

(α) Για θέματα Ψηφιακής Πολιτικής & Επικοινωνιών και Κυβερνοασφάλειας (έως έξι θέσεις)

Ηλεκτρολογική Μηχανική, Ηλεκτρονική Μηχανική, Μηχανική της Πληροφορικής ή άλλων Κλάδων της Μηχανικής Επιστήμης, Επιστήμη της Πληροφορικής, Διεύθυνση Πληροφοριακών Συστημάτων (Management Information Systems) Τεχνολογία των Πληροφοριών, Ασφάλεια Συστημάτων Πληροφοριών, Επικοινωνίες Δεδομένων, Κυβερνοασφάλεια. Νομικά (περιλαμβανομένου του Barrister-at-Law), Θετικές Επιστήμες.

(β) Για θέματα Έρευνας & Καινοτομίας (έως μία θέση)

Οικονομικά, Λογιστική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Νομικά (περιλαμβανομένου του Barrister-at-Law), Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτική Επιστήμη, Θετικές Επιστήμες (περιλαμβανομένων των Κλάδων της Μηχανικής Επιστήμης, Χημείας, Βιολογίας, Βιοχημείας, Γενετικής), Ενέργεια, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή.

2. Πολύ καλή γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας.

3. Καλή γνώση ή πείρα σχετική με τα καθήκοντα της θέσης.

4. Καλή γνώση του τρόπου εργασίας και λειτουργίας της ΕΕ και των θεσμών της.

5. Πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου. Σε περίπτωση που δεν είναι άμεσα διαθέσιμο μπορεί να υποβληθεί στη συνέντευξη.

6. Καλή γνώση της κυπριακής, ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας.

7. Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτικές και διοικητικές δεξιότητες, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα, αναλυτική σκέψη και ευθυκρισία.

8. Ικανότητα εργασίας σε συνθήκες στενών χρονικών περιθωρίων.

9. Κυπριακή υπηκοότητα ή υπηκοότητα Κράτους Μέλους της Ε.Ε.

Πέραν των πιο πάνω, θα αποτελεί πλεονέκτημα:

Καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας (με βάση τα Τεκμήρια Γνώσης Γλωσσών που είναι αποδεκτά από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας).
Τουλάχιστον τρία (3) χρόνια εμπειρίας σε έναν τουλάχιστον από τους τομείς (ή συνδυασμό) των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της ψηφιακής οικονομίας, της κυβερνοασφάλειας και των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών Δικτύων
Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος που αποκτήθηκε μετά από σπουδές διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους, σε συναφείς τομείς του αντικειμένου της θέσης.

Οι λειτουργοί που θα επιλεχθούν, θα εκτελούν κυρίως τα ακόλουθα καθήκοντα:

Εκπροσώπηση του ΥΕΚΨΠ στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμμετέχοντας, μεταξύ άλλων, σε ομάδες εργασίας και άλλες προπαρασκευαστικές επιτροπές.
Παρακολούθηση των εξελίξεων στους τομείς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της ψηφιακής οικονομίας, του διαδικτύου, της ψηφιακής ενιαίας αγοράς στην Ευρώπη, της κυβερνοασφάλειας, της έρευνας και της καινοτομίας, των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών σε σχέση με τις πολιτικές και δράσεις της ΕΕ και υποβολή σχετικών μελετών, σημειωμάτων, εισηγήσεων.
Εκτέλεση οποιωνδήποτε άλλων καθηκόντων του ανατεθούν.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε προφορικό διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω της αποστολής Βιογραφικού Σημειώματος και τυχόν υποστηρικτικών στοιχείων μέχρι τις 05/09/2024 και ώρα 12:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από αντίγραφα όλων των απαιτούμενων πιστοποιητικών και εγγράφων (όπως καθορίζονται στα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις πιο πάνω). Πιστοποιητικά και έγγραφα που δεν αναφέρονται πιο πάνω δεν θα ληφθούν υπόψη. Τα πρωτότυπα θα ζητηθούν για έλεγχο σε μεταγενέστερο στάδιο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Θα ψήσετε στην εξοχή τον Δεκαπενταύγουστο; Αυτοί είναι οι εκδρομικοί χώροι που μπορείτε να πάτε – Όλες οι πληροφορίες

• Σας έστειλε μήνυμα «γνωστός» στο facebook; Τι να προσέξετε για να μην χάσετε τον λογαριασμό σας

• Εφραίμ Χρήστου: To τσιαττιστό του για την Β’ φάση της Εισβολής - «Ήντα πόνος, έντα κλάμα…» - Δείτε βίντεο

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



ΥΠΕΞ:  «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

ΥΠΕΞ: «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

Ας τερματίσουμε την κατοχή, ας γιατρέψουμε τις πληγές και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος με αφορμή την 50ή επέτειο από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top