ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στις ΗΠΑ με βίντεο που δείχνει αστυνομικό να χτυπά αλύπητα κρατούμενο με χειροπέδες μέσα σε περιπολικό

Σάλος στις ΗΠΑ με βίντεο που δείχνει αστυνομικό να χτυπά αλύπητα κρατούμενο με χειροπέδες μέσα σε περιπολικό

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό στο Άρκανσο να επιτίθεται με απίστευτη αγριότητα σε έναν κρατούμενο ο οποίος φορά χειροπέδες και βρισκεται στο πίσω μέρος του περιπολικού.

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Τζόουνσμπορο, Ρικ Έλιοτ, απέλυσε τον αστυνομικό Τζόζεφ Χάρις την Παρασκευή, μια μέρα αφότου ο Χάρις καταγράφηκε από την κάμερα του περιπολικού να γρονθοκοπεί και να χτυπά με τον αγκώνα του και την πόρτα του οχήματος έναν κρατούμενο, κατά τη μεταφορά του από τοπικό νοσοκομείο πίσω στη φυλακή της κομητείας.

Ο Έλιοτ εξέτασε το υλικό που κατέγραψε η κάμερα μετά από καταγγελία που έλαβε από το γραφείο του σερίφη σχετικά με το περιστατικό.

Στη συνέχεια το ΑΤ του Τζόουνσμπορο δημοσίευσε το βίντεο στη σελίδα του στο YouTube και ανακοίνωσε την απόλυση του αστυνομικού.

«Ένιωσα αποτροπιασμό από τις πράξεις του Χάρις. Δεν ήμουν διατεθειμένος να ανεχτώ αυτή τη συμπεριφορά και τον απέλυσα αμέσως», δήλωσε ο Έλιοτ στο Associated Press τη Δευτέρα.

Στο βίντεο που προκαλεί οργή ο κρατούμενος Μπίλι Λι Κόραμ εμφανίζεται να κάθεται, φορώντας νοσοκομειακή ρόμπα, στο πίσω μέρος του περιπολικού. Ενώ το όχημα βρίσκεται εν κινήσει, ο Κόραμ επιχειρεί να τυλίξει τη ζώνη γύρω από τον λαιμό του. Αφού σταματάει το αυτοκίνητο, ο αστυνομικός Χάρις ανοίγει την πόρτα και χτυπάει με τις γροθιές και τους αγκώνες του τον κρατούμενο αρκετές φορές στο πρόσωπο, καθώς ξετυλίγει τη ζώνη.

Κατόπιν χτυπά την πόρτα του αυτοκινήτου στο κεφάλι του Κόραμ, ο οποίος κρατούνταν ως φυγόδικος από την περασμένη τη Δευτέρα στη φυλακή της κομητείας Κρέγκχεντ, με εντάλματα να εκκρεμούν εις βάρος του και σε άλλες πολιτείες.

Κατά την κράτησή του ο Κόραμ ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λέγοντας στο προσωπικό της φυλακής ότι είχε κάνει χρήση φαιντανύλης και κατόπιν προσπάθησε να αποδράσει. Ο Χάρις, που εργαζόταν ως αστυνομικός στη συγκεκριμένη κομητεία εδώ και πέντε χρόνια, τον έπιασε και τον έβαλε στον περιπολικό για να επιστρέψουν στη φυλακή.

Ο Έλιοτ δήλωσε ότι θα παραπέμψει την υπόθεση στον τοπικό εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Θα ψήσετε στην εξοχή τον Δεκαπενταύγουστο; Αυτοί είναι οι εκδρομικοί χώροι που μπορείτε να πάτε – Όλες οι πληροφορίες

• Σας έστειλε μήνυμα «γνωστός» στο facebook; Τι να προσέξετε για να μην χάσετε τον λογαριασμό σας

• Εφραίμ Χρήστου: To τσιαττιστό του για την Β’ φάση της Εισβολής - «Ήντα πόνος, έντα κλάμα…» - Δείτε βίντεο

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



ΥΠΕΞ:  «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

ΥΠΕΞ: «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

Ας τερματίσουμε την κατοχή, ας γιατρέψουμε τις πληγές και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος με αφορμή την 50ή επέτειο από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top