ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λετυμπιώτης: Συνεχίζει η ανοδική πορεία της κυπριακής οικονομίας – «Στοχεύουμε σε ισχυρότερη ανάπτυξη για το 2024»

Λετυμπιώτης: Συνεχίζει η ανοδική πορεία της κυπριακής οικονομίας – «Στοχεύουμε σε ισχυρότερη ανάπτυξη για το 2024»

Η Κυπριακή οικονομία συνεχίζει την ανοδική της πορεία, μέσα από την εφαρμογή σωστών πολιτικών της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, ανέφερε σε σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, η Κυπριακή οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη 3,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 (2,3%).

Ως Κυβέρνηση, συνέχισε, «στοχεύουμε μέσα από τη συνέχεια της εφαρμογής ορθών πολιτικών, σε ισχυρότερη ανάπτυξη για το 2024 με στόχο πλέον να ξεπεράσει το 4%, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», προσθέτοντας παράλληλα ότι η Κυπριακή οικονομία κατέγραψε τον δεύτερο ψηλότερο ρυθμό στην ΕΕ, τρεις ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον ρυθμό ανάπτυξης της ΕΕ (0,8% το δεύτερο τρίμηνο).

«Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης σε συνδυασμό με την συρρίκνωση της ανεργίας και του πληθωρισμού και το ισχυρό δημοσιονομικό πλεόνασμα, επιτρέπει την συνέχιση της επιτυχημένης στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής», επισήμανε.

«Προσηλωμένοι θα συνεχίσουμε με την ίδια υπεύθυνη, συνετή οικονομική πολιτική για μια Κύπρο ακόμη πιο σύγχρονη, πιο ανθεκτική. Μαζί να οικοδομήσουμε την Κύπρο της ελπίδας και της προοπτικής», είπε καταληκτικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



ΥΠΕΞ:  «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

ΥΠΕΞ: «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

Ας τερματίσουμε την κατοχή, ας γιατρέψουμε τις πληγές και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος με αφορμή την 50ή επέτειο από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top