ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια ζωή στο «μυστρί»: Πόσα χρόνια δουλεύουν οι Κύπριοι – Τι ισχύει για άνδρες και τι για γυναίκες - Πίνακες

Μια ζωή στο «μυστρί»: Πόσα χρόνια δουλεύουν οι Κύπριοι – Τι ισχύει για άνδρες και τι για γυναίκες - Πίνακες

Στις χώρες με το μεγαλύτερο μέσο όρο εργασιακού βίου φαίνεται να είναι η Κύπρος, ενώ ξεπερνά το μέσο όρο που έχει καταγράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ο μέσος όρος που κατέγραψε η Κύπρος το 2023 άγγιζε τα 39 έτη εργασιακού βίου, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε καταγράψει μέσο όρο 36,9 χρόνια. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα στοιχεία ο μέσος όρος για τους άνδρες είναι τα 41,6 χρόνια για το 2023, ενώ για τις γυναίκες 36,3.

Η διάρκεια της επαγγελματικής ζωής ήταν 36,9 χρόνια στην ΕΕ

Το 2023, η αναμενόμενη μέση διάρκεια του εργασιακού βίου για τους 15χρονους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 36,9 έτη. Ωστόσο, η αναμενόμενη μέση διάρκεια του εργασιακού βίου διέφερε ευρέως μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Το 2023, ορισμένες από τις διάρκειες του εργασιακού βίου στην ΕΕ ξεπέρασαν τα 40 έτη. Οι υψηλότερες καταγράφηκαν στην Ολλανδία με 43,7 έτη, τη Σουηδία με 43,1 και τη Δανία με 41,3 έτη.

Αντίθετα, οι χαμηλότερες καταγράφηκαν στη Ρουμανία με 32,2 έτη, την Ιταλία με 32,9 και την Κροατία με 34.

Περισσότερη η εργασιακή ζωή για τους άνδρες από τις γυναίκες κατά μέσο όρο

Για τους άνδρες, η αναμενόμενη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής ήταν κατά μέσο όρο 39 έτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις μεγαλύτερες διάρκειες να καταγράφονται στις Κάτω Χώρες με 45,7 έτη, τη Σουηδία με 44,1, τη Δανία και την Ιρλανδία με 42,8 και τις μικρότερες στην Κροατία με 35,4, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία με 35,6.

Για τις γυναίκες, η μέση διάρκεια της επαγγελματικής ζωής στην ΕΕ ήταν 34,7 χρόνια, με τις μεγαλύτερες διάρκειες να καταγράφονται στη Σουηδία με 41,9 έτη, ακολουθούμενη από την Ολλανδία και την Εσθονία με 41,5 έτη και τις μικρότερες στην Ιταλία με 28,3, τη Ρουμανία με 28,5 και την Ελλάδα με 30,6.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2013, η αναμενόμενη μέση διάρκεια της επαγγελματικής ζωής αυξήθηκε σταθερά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια μειώθηκε για πρώτη φορά το 2020 που συνδέεται με την κρίση υγείας COVID-19, από 34,7 χρόνια το 2013 σε 35,9 χρόνια το 2019, στη συνέχεια σε 35,6 χρόνια το 2020. Το 2021, επέστρεψε στο επίπεδο πριν από την πανδημία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκε βλήμα στη θάλασσα του Ακάμα

Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκε βλήμα στη θάλασσα του Ακάμα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό βλήματος στη θάλασσα της Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top