ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ξεχασμένο» παιδάκι σε λεωφορείο: Ο λόγος στη Γενική Εισαγγελία για τυχόν ποινικές διώξεις

«Ξεχασμένο» παιδάκι σε λεωφορείο: Ο λόγος στη Γενική Εισαγγελία για τυχόν ποινικές διώξεις

Στη Νομική Υπηρεσία θα διαβιβαστεί τις προσεχείς μέρες ο φάκελος της υπόθεσης σε σχέση με το απίστευτο περιστατικό που συνέβη την περασμένη Τετάρτη, 7 Αυγούστου, όταν εκπαιδευτικοί ιδιωτικού καλοκαιρινού σχολείου στη Λάρνακα «ξέχασαν» μέσα στο λεωφορείο εξάχρονο αγοράκι μετά το πέρας εκδρομής.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Σπύρος Χρυσοστόμου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι έχουν ληφθεί καταθέσεις από τους εκπαιδευτικούς και τον ιδιοκτήτη του θερινού σχολείου, από τον οδηγό του λεωφορείου μέσα στο οποίο αφέθηκε για περίπου ενάμισι ώρα το παιδάκι, καθώς και από τους γονείς του εξάχρονου, οι οποίοι προχώρησαν σε σχετική καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας. Το ανακριτικό έργο έχει ολοκληρωθεί και ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες κατά πόσο συντρέχουν λόγοι για ποινικές διώξεις αναφορικά με το αδιανόητο συμβάν, που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ενός μικρού παιδιού, προκάλεσε αναστάτωση στους γονείς κι έθεσε σε συναγερμό την Αστυνομία.

Δεν το αναζήτησε κανείς

Θυμίζουμε, ότι την συγκεκριμένη μέρα το καλοκαιρινό σχολείο στο οποίο φοιτούσε το εξάχρονο αγοράκι έχει πάει εκδρομή και γύρω στις 2.30μ.μ. επέστρεψε στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, ο οδηγός του οποίου κατέβηκε κι αυτός από το όχημα και αφού το κλείδωσε, αναχώρησε από το μέρος. Ουδείς, όμως, δεν αντιλήφθηκε το εξάχρονο παιδί, το οποίο αποκοιμήθηκε και παρέμεινε κλειδωμένο μέσα στο λεωφορείο για περίπου ενάμισι ώρα, μέσα σε συνθήκες αφόρητης ζέστης, χωρίς όλο αυτό το διάστημα ν’ αναζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς.

Όταν γύρω στις 4 το απόγευμα οι γονείς του αγοριού πήγαν στο σχολείο και το αναζήτησαν, αυτό δεν ήταν στην τάξη του. Ενημερώθηκαν οι δασκάλες και προς στιγμή δημιουργήθηκε ένας μικροπανικός. Έπειτα από έρευνες που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε τελικά πως το αγοράκι κοιμόταν μέσα στο λεωφορείο. Το ευτύχημα ήταν ότι το παιδί δεν παρουσίασε οποιοδήποτε σοβαρό θέμα υγείας. Αμέσως μετά οι γονείς, φανερά αναστατωμένοι και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, προχώρησαν σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας, το οποίο με τη σειρά του ξεκίνησε τη λήψη καταθέσεων στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού. Για το συμβάν ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Απορίες και ερωτηματικά

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης απέστειλε επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, ζητώντας εξηγήσεις ως προς τις διαδικασίες και τις προυποθέσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός ιδιωτικού θερινού σχολείου.

«Το πρόσφατο περιστατικό, κατά το οποίο ένα ανήλικο παιδί αφέθηκε για περισσότερο από μία ώρα στο λεωφορείο, χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν υπεύθυνο του σχολείου, δημιουργεί απορίες κι ερωτηματικά σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών θερινών σχολείων», τονίζει ο κ.Πασιουρτίδης, ο οποίος καλεί την αρμόδια υπουργό να ενημερώσει ποια διαδικασία απαιτείται για την αδειοδότηση τέτοιων σχολείων, τα οποία, όπως σημειώνει, δεν αποτελούν συνέχεια της λειτουργίας αδειοδοτημένων ιδιωτικών σχολείων.

Ο βουλευτής ζητά, επίσης, ενημέρωση για την υπηρεσία που είναι αρμόδια να διενεργεί επιθεωρήσεις σ’ αυτά τα σχολεία και πόσες επιθεωρήσεις έγιναν σε ιδιωτικά θερινά σχολεία κατά τη θερινή περίοδο του 2024. Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης ανέφερε ότι η ενημέρωση γύρω από τα πιο πάνω θέματα θα αξιοποιηθεί για σκοπούς αξιολόγησης της ανάγκης νομοθετικής ρύθμισης σειράς ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία ιδιωτικών θερινών σχολείων, εν’ όψει και της συζήτησης που θα προηγηθεί στην κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκε βλήμα στη θάλασσα του Ακάμα

Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκε βλήμα στη θάλασσα του Ακάμα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό βλήματος στη θάλασσα της Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top