ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Θέματα οικονομίας, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στον σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Να μην πληρωθεί κανείς αν δεν τελειώσει η αγωγή μας» γράφει ότι αυτή είναι η απάντηση των παλιών μετόχων της Τράπεζας Κύπρου αν δεν περιληφθούν και οι ίδιοι στη λίστα των δικαιούχων γι’ αποζημιώσεις. Σε άλλο θέμα λέει ότι «ανάψαμε το πράσινο φως» για συμμετοχή της Τουρκίας στο Άτυπο Συμβούλιο της ΕΕ και ενδέχεται οι ΥΠΕΞ, Κύπρου και Τουρκίας να «μιλήσουν» όταν θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες. Αλλού γράφει ότι στερεύουν τα φράγματα και οι ανάγκες για άρδευση δεν καλύπτονται, με τους αγρότες να ανησυχούν για τις φυτείες που θα καταστραφούν.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «11+6 διαθέσιμα πτητικά μέσα για τις πυρκαγιές» γράφει στο κύριο του θέμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο τέτοιο αριθμό των τελευταίων χρόνων και σημειώνει πως το Υπουργείο Γεωργίας αντιμετωπίζει το θέμα των πυρκαγιών ως ζήτημα εθνικής ασφαλείας. Αλλού αναφέρεται στο μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη χθες για τη β φάση της εισβολής πως είναι έτοιμος «ακόμα και αύριο» να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ανέβασε ρυθμό η κυπριακή οικονομία και η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του έτους έφτασε το 3,7%.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Μποϊκοτάζ στο σχέδιο ‘Εστία’» και γράφει ότι είναι ενοχλημένη η Άγκυρα από τη διπλωματική αναβάθμιση της Κύπρου και κάνει παρασκηνιακές κινήσεις για συμμετοχή και της τ/κ πλευράς. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από την παραλία της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσίου που έχει πλέον ανοίξει και γράφει ότι τέτοια μέρα πριν 50 χρόνια, η Αμμόχωστος σταμάτησε ν’ αναπνέει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχίζει ολικό λίφτινγκ της πλατείας Ηρώων στη Λεμεσό.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Μπορεί να σπάσει το αδιέξοδο και να πάμε σε διαπραγματεύσεις» παραπέμπει στις χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ στο περιθώριο της επίσκεψης στο μνημείο πεσόντων Δερύνειας και την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον ΟΗΕ, μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά στην Αττική. Αλλού αναφέρει ότι οι δάσκαλοι δημοτικής εκπαίδευσης θεωρούν σημαντική την αύξηση των οργανικών θέσεων.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Αναβαθμισμένος ο κίνδυνος εμπλοκής της Κύπρου» γράφει ότι οι πολίτες φοβούνται από τα σενάρια πολέμου στη Μέση Ανατολή και χαρακτηρίζει μαριονέτα των Αγγλοαμερικανών για στήριξη της πολιτικής Νετανιάχου τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει αφιέρωμα για τα 98 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΚ. Αλλού γράφει ότι με αλχημείες εμφανίζεται μειωμένο το ιδιωτικό χρέος στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top