ΔΙΕΘΝΗ

Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

Σε προσωρινή αναστολή πτήσεων προχώρησαν δύο γερμανικά αεροδρόμια το πρωί της Πέμπτης, μετά την παραβίαση των αεροδρομίων από ακτιβιστές για το κλίμα, στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης διαμαρτυρίας με στόχο τέσσερα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.

Η ομάδα της εκστρατείας Last Generation ανέφερε σε δήλωση ότι ακτιβιστές διέκοψαν ή περιόρισαν την κυκλοφορία στα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Κολωνίας-Βόννης, της Νυρεμβέργης και της Στουτγάρδης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες ακτιβιστών με τα χέρια τους κολλημένα στην άσφαλτο.

Το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης ανέφερε στον ιστότοπό του ότι οι πτήσεις ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας από τις 6:42 (ώρα Κύπρου) και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ το αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί επί του παρόντος, όσο η Αστυνομία αντιμετωπίζει «μη εξουσιοδοτημένα άτομα».

Η Αστυνομία βρισκόταν επί τόπου στο αεροδρόμιο του Βερολίνου και κατάφερε να απομακρύνει τους δύο διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο αεροδρόμιο κόβοντας έναν φράχτη, και έτσι οι πτήσεις δεν επηρεάστηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ομάδα ακτιβιστών έχει καταγράψει πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, όπου σκοπεύει να προχωρήσει σε παρόμοιες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο εκστρατείας που καλεί τη γερμανική Κυβέρνηση να επιδιώξει μια παγκόσμια συμφωνία για τον τερματισμό χρήσης υδρογονανθράκων έως το 2030.

Γερμανοί πολιτικοί ζήτησαν καλύτερη προστασία για τα αεροδρόμια της χώρας αφού ακτιβιστές για το κλίμα μπόρεσαν να παραβιάσουν τους φράχτες και να διακόψουν την εναέρια κυκλοφορία, μεταξύ άλλων στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας, τη Φρανκφούρτη, για δύο συνεχόμενες ημέρες τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top